Maandtip januari 2018

Wij wensen alle kookliefhebbers, keukenprinsen en -prinsessen een smakelijke culinair 2018 toe. Na alle feestelijke dagen is januari vooral de maand van de goede voornemens en het idee even gewoon doen”.

Daarom simpel  koken met verse producten is lekker en gezond!  Januari en februari zijn toch de wintermaanden: lekkere stoof- en stamppotten staan dus op het menu.

Voor mensen die van sudderen houden maar waarvan soms het gas te hard gaat….Er is goed nieuws! Deze week zijn er weer heel veel ouderwetse geemailleerde sudderplaatjes binnengekomen! Ideaal! Wij zijn er heel blij mee want het wordt steeds lastiger om ze te bestellen!…

Natuurlijk zijn er ook onze braadpannen waarin het heerlijk stoven en sudderen is!

Ideaal bij het koken is ook een grillpan en/of  een stoompan.  Stoom of grill verse seizoensgroenten: ze worden gaar maar blijven knapperig en behouden hun kleur maar ook de vitamines en bouwstoffen. Wij verkopen verschillende modellen stoompannen maar ook losse stoommandjes, vooral flexibele stoombloemen zijn erg handig.

Een blijvend succes is de spiraalsnijder voor groenten,  prima bij een koolhydraat-arm dieet:  maak b.v. spaghetti van courgettes, wortels enz.  Ook voor “moeilijke” groenten eters (wie kent ze niet?) kunnen groenten in spiraalvorm juist heel aantrekkelijk zijn. De mogelijkheden met deze spiraalsnijder lijken bijna eindeloos!

Ook de actie op de gevulde blokken van de (gesmede) Grand Prix Wusthof messen loopt nog door….nu een 6 delig blok van € 429 voor € 199!! Van kwaliteitsmessen hebt u heel heel lang plezier!

Graag uw aandacht voor de tajine van Emile Henry:   een leuke aanbieding van deze goudkleurige tajine die u direct op de warmtebron kunt zetten…..normaal € 79 nu voor € 59 !

Ook de Marokkaanse keuken kan voor wie gezond wil eten een enorme inspiratie zijn: veel groenten en peulvruchten en met spannende smaakmakers, nu overal te koop.

Nu het er op lijkt dat er toch nog winterkou komt: denk eens aan een fijne grote soeppan. Natuurlijk ideaal voor erwtensoep maar er zijn heel wat andere  lekkere maaltijdsoepen te bereiden. En niet te vergeten:  ook de carnaval komt er aan….

Wie na de feestdagen en feestpakketten nog VVV cadeau bonnen of pasjes ziet slingeren: wij accepteren ze. Kom eens kijken in de winkel en laat u verrassen èn inspireren door de vele handige keuken“tools”.

En…alvast een agendapunt…in maart komt Caroline van der Plas….onze trouwe kooklerares van de Kerstdemo’s         2 x kookles geven met het oog op Pasen! Informatie volgt nog!!

 

0
%d bloggers liken dit: