Producten

Een kookwinkel bestaat van het gerei dat ze verkopen. Maar DE KOOKWINKEL bestaat van het gerei dat ze zelf in de kookwinkel-keuken dagelijks gebruiken, eventueel voor u demonstreren.  Op duurzaamheid  en goede prijs/kwaliteit verhouding beoordelen. Zo zijn wij uiteindelijk toch de goedkoopste!

Altijd handig

Altijd handig

Sommige dingen zijn onmisbaar in de keuken. Denk daarbij aan een vleestang, pepermolen, pastamaker, microplane rasp, borsteltjes en bordenwarmers.

Pannen

Pannen

Bij De Kookwinkel proberen wij u duidelijk te maken dat een fabrikant van pannen kiest voor één materiaalsoort en één productieproces. Er zijn bv fabrikanten van pannen van of gietijzer, of plaatstaal, of roestvrijstaal, of gegoten aluminium, of plaataluminium, meerlagig roestvrijstaal of zelfs keramiek. Zij zullen proberen met hun materiaal en proces een zo kompleet mogelijk assortiment samen te stellen.
Bij De Kookwinkel stellen wij echter dat geen enkel materiaal geschikt is voor alle denkbare pan soorten.

Messen

Messen

Bij de aanschaf van messen hoeft u echt niet een geheel gevuld blok te kopen. Het belangrijkste en eerste mes wat u zich aanschaft is een koksmes. Dit is een basismes. 80% van het werk in de keuken doe je met dit mes! Het mes dient gesmeed te zijn. Een gesmeed mes is namelijk taai en brokkelt niet uit in tegenstelling tot een slecht gehard en ontlaten mes.
De overige 20% van het snijwerk doe je met een officemes. Het mesje voor 'kleine'werkjes. Peesjes uit een kipfilet en zaadlijsten uit een paprika. En natuurlijk is een aanzetstaal van belang voor het onderhoud van het mes.
Wij leren u dat bij de aanschaf !
Hygienischer dan een blok is een magneetlijst.