Maandtip juni 2018

Juni, de zomer mag nu echt beginnen, het is de maand van de laatste examens, de uitslagen en de examenfeestjes. En de vakantie moet nog beginnen…

 

Seizoensgroenten: we kunnen nog steeds van de jonge groenten als asperges, verse doperwten en kapucijners genieten. Ook komt er steeds meer fruit op de markt: aardbeien zijn de trots van West Brabant, maar kersen zijn er ook en de bessen gaan komen. Tijd voor verse smoothies en sapjes! Dat lukt allemaal perfect met een goede sapcentrifuge of zo’n heel handige blender waarmee ook perfect gladde sauzen en soepen kunnen worden gemaakt. Vraag ons eens advies. we demonstreren ook graag wat al die mogelijkheden zijn.

Voor de aardbeien verkopen we leuke testen, er zijn die handige ontkroners en om het af te maken, leuke servetten!

 

Vaderdag valt op17 juni. Wij hebben alles wat vaders willen of van dromen: mooie en handige accessoires voor bij de barbecue zoals goed gesmede messen, degelijke en veilige snijplanken, handige tangen en spiesen, maiskolfprikkers, ovenhandschoenen, vetkwasten en… een onverslijtbaar maar stoer leren schort!

We hebben sinds kort een leuke display met bbq accessoires. Met bijvoorbeeld: Klauwen voor Pulled Pork, een zoutsteen voor op de bbq en natuurlijk rookplankjes.

Vaders en vuur: het blijft een top-combinatie: na al het hartigs van de barbecue is het wel tijd voor iets zoet: een origineel cadeau en o, zo bruikbaar: een goede crème brulee brander.

 

Tot 24 juni zijn die prachtige Brabantse asperges op de markt. Bij ons vindt u handige aspergeschillers, leuke sauspannetjes en mooie aspergeschalen en pannen.

 

Het seizoen van de fantastische Oosterschelde kreeft loopt tot nog 15 juli. Wie zelf kreeft wil koken vindt bij ons grote, diepe pannen waar de kreeft zó in past. En natuurlijk verkopen wij kreeftenhaakjes en krakers om al dat heerlijks ook op ons bord en in de mond te krijgen.

 

Ook de actie van Kitchenaid loopt nog door…nu bij aanschaf van een Kitchenaid mixer gratis een ijskom ter waarde van € 110,–.

 

Vakantietijd: reizen en trekken: Met het oog hierop zijn de bekende en beroemde Opinel messen ook weer aangevuld. Wij kiezen daarbij voor Carbonstaal….zo blijft uw mes veel langer scherp.

 

Op voorraad is ook de Sous vide stick van Spring. Zo kun je het vlees voorgaren en vervolgens op de bbq leggen. Veilig eten op de warme dagen en slim vooruitwerken!

 

Ook weer een mooie actie de rookovens…..de grote maat van € 85,– is er nu voor € 69,–! Wij verkopen ook rookmot, vraag er om!

 

Mooi weer heeft één groot nadeel: het vliegend ongedierte is weer erg aanwezig: niet fris, kans op bacteriën en nog veel meer akeligs. Wij verkopen ze nog steeds: die handige en leuke silicone deksels tegen vliegjes, muggen enz. In mooie natuurdessins als klaproos, zonnebloem of margriet!

 

In Breda is er van 22 juni t/m 1 juli tien dagen lang van 12.00 uur tot 23.00 uur Pannen op het Dak: het roof top-festival voor fijnproevers en cultuurliefhebbers.

Op het dak van de Concordia-garage in de Concordiastraat 13, 4811 NA Breda, Kijk voor alle info op: www.pannenophetdak.nl.

 

Op dat dak is het 10 zomerdagen lang proeven, ontmoeten en relaxt vertoeven. Denk aan muziek, dans, film, expo en ander vermaak onder het genot van een drankje, lekkere hapjes of een volledig menu mét mooi uitzicht over de stad.

De entree is gratis.

Initiatiefnemers Dennis Elbers, chefkok Ralph Geerts en de jongens van ‘Je favoriete ontwerpers’ zijn allen ondernemers in Breda. Ze hebben zich laten inspireren door rooftop- festivals en feestjes die in andere steden binnen- en buitenland worden gegeven. “Het festival is ideaal voor alle food- en cultuurliefhebbers in Breda”, aldus Sytske Flores van de organisatie. Volgens hem passen er ongeveer 200 mensen tegelijk op het dak. “De locatie is uniek, met een prachtig uitzicht over het centrum van Breda.”

 

Wij zien u graag in onze winkel!

0
%d bloggers liken dit: