Hartige Italiaanse muffins

1 bol buffelmozzarella van 125 gr. – 125 gr. parmaham in stukjes gesneden – 80 gr. gedroogde tomaat uit olie, in stukjes gesneden – 2½ el. pesto – weinig zout – 10 plakjes bladerdeeg – 1 eierdooier – grof zeezout of zoutvlokken

Pesto: blaadjes van 1 bosje basilicum – 50 gr. pijnboompitten – 50 gr. versgeraspte Parmezaanse kaas – 1 teentje knoflook, schoongemaakt – versgemalen peper – zout – olijfolie

 

Verwarm de oven voor op 225°C (conventioneel) of 210°C (hetelucht).

Pesto: Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Pas op: ze verbranden snel.

Doe in de kom van de keukenmachine de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, peper en zout en maal alles fijn. Voeg dan zoveel olijfolie toe dat het een smeuïg geheel wordt. Maak eventueel hierna op smaak met nog wat zout en peper.

Muffins: Doe de mozzarella, parmaham, gedroogde tomaat, de pesto en weinig zout in de kom van de keukenmachine en maal niet te fijn, Ontdooi het bladerdeeg en rol de plakjes iets dunner uit. Bekleed een muffinblik met de plakjes bladerdeeg en schep 1 opgehoopte el. van de vulling op het bladerdeeg. Plooi het bladerdeeg dicht en bestrijk met eidooier en strooi het zeezout of de vlokken erover. Bak in de oven gedurende ± 20 à 25 minuten tot het deeg gaar en bruin is. Laat afkoelen tot lauwwarm of tot kamertemperatuur.

 

0
%d bloggers liken dit: