Tomatensoep

1 kilo rijpe (tros)tomaten, afgespoeld en in kwarten gesneden – water – 250 gr. uien, schoongemaakt en grofgesneden – 1 takje tijm – 1 laurierblaadje – 3 takjes peterselie – 7 witte peperkorrels – 10 gr. ongekookte rijst – 2 bouillonblokjes

 

Doe de tomaten in een pan en kook ze in ong. 10 à 15 min. gaar. Haal de tomaten uit de pan, draai ze door de passevit of pureer met de staafmixer. Wrijf, als je de staafmixer gebruikt, de massa nog door een zeef. Vul het tomatensap aan tot 1 liter met wat water.

Doe de uien bij het tomatensap. Gebruik een kruidenbol om de tijm, laurier, peterselie en peperkorrels in te doen en voeg dit, samen met de rijst en de bouillonblokjes toe aan de soep.

Laat gedurende 1 à 1 ½ uur zachtjes koken. Verwijder daarna de kruidenbol.

Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

0