Tonijn met gambasalsa

8 personen

 

250 gr. superverse tonijn, sashimikwaliteit

Gambasalsa: 1 dl. olijfolie – ½ sjalotje, schoongemaakt en fijngesnipperd – ½ rode paprika, van zaad en zaadlijsten ontdaan, in piepkleine blokjes – ½ teentje knoflook, schoongemaakt en heel fijngesneden – 1 el. kappertjes – 2 reepjes ansjovis, fijngesneden – 1 tomaat, ontveld, zaad en vocht verwijderd; in piepkleine blokjes – sap van 1 limoen – 4 rauwe, gepelde gamba´s (maat 16/21) in stukjes van ong ½ cm. gesneden

 

Snijd de tonijn in blokjes van ong. ½ cm. Zet tot gebruik terug in de koelkast.

Verhit voor de gambasalsa de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot, paprika, knoflook, kappertjes, ansjovis en tomaat toe en bak kort. Blus af met limoensap en neem van het vuur. Roer de gamba´s door de warme salsa zodat ze kunnen garen en breng op smaak met zout en peper.

Bewaar op kamertemperatuur.

Giet de salsa door een zeef en vang de olie op. Meng de salsa met de tonijnblokjes en voeg net zoveel olie toe tot het een samenhangend geheel is.

Verdeel de het mengsel over 8 glaasjes of bordjes en serveer direct.

0
%d bloggers liken dit: