Maandtip juli-augustus 2018

Van 7-19 augustus is er zomervakantie in Zuid-Nederland. We hopen op heerlijk zonnige dagen zodat ook de thuiszitters het gevoel hebben “er toch lekker uit” te zijn.

 

Zomerse temperaturen betekenen barbecue: in de tuin, op het balkon of op handige meeneembarbecues voor wie naar buiten gaat. We hebben een ruime keuze in BBQ accessoires! Van handige visklemmen tot en met ludieke pulled pork klauwen.

 

En een prachtige limited edition van Bamix….de Bamix bbq….met een 200 Watt motor, 4 hulpstukken, stadaard, processormole, powerdisk, bekerset, bbq schort en leuk receptenboek vol met bbq-inspiratie.

Prijs komt op €199,00

 

Fruit….het seizoen is al volop aan de gang met aarbeien, frambozen, abrikozen, bessen… en er komt nog veel meer aan!  We hebben leuke aardbeientestjes (want het oog eet ook mee).

Dan zijn er de  Kilner sapdispensers….nieuw is het koelkastmodel…..zo kun je op ieder gewenst moment je drank koud uit de koelkast halen. Lekker èn gezond!

En dit is natuurlijk de tijd van de sappannen! Jamtrechters en suikerthermometers. Maak zelf jam met originele combinaties en kijk bij ons voor die leuke etiketten voor uw potje jam.

 

Lekker warm heeft één nadeel: vliegen en wespen willen overal bij. Net binnen: kregen we hele leuke vliegenkappen met bijen en bloemen. We krijgen er hele enthousiaste reacties op!

 

Steeds meer mensen schakelen over naar inductie-koken. Wij hebben pannen die heel duurzaam zijn, geschikt zijn voor alle warmtebronnen en die dus eenmalig worden aangeschaft! Ze zijn duurzaam en energie besparend!

 

Veel thuiskoks ontdekten het: Snijden op hout blijkt toch het beste! Je mes blijft langer scherp en de plank is goed schoon te houden. Ook de horeca komt terug van snijden op kunststof.

In navolging van kaaswinkel Hendrik en Marcella op het Valkeniersplein werkt nu ook slagerij Pieter Kling met onze snijplank! Er gaat niets boven de praktijk! Vraag advies in de winkel!

 

De examens zijn voorbij en voor velen is dit nu de tijd voor een ander leven, studeren, werken in een andere stad, op je zelf gaan wonen en … zelf koken! Wij adviseren graag bij eenvoudige beginnerssetjes.

 

Ook nieuw zijn de one message lepels. Leuk als grappig cadeautje!  Ze zijn van roestvrij staal en hebben teksten als: Thank you, Happy Birthday of, Get wel s(p)oon!

 

Agenda voor juli en augustus:

Zondag 20 augustus is er een WijnSpijs Wandeling door het Centrum van Breda waarbij de deelnemers op de historische route 6 restaurants aandoen waar een gerecht geproefd kan worden met een bijpassende wijn. Kijk bij wijnspijs.nl

21 augustus Islamistisch offerfeest

23-26 augustus Preuvenemint Maastricht met als altijd spannende gerechten en proeverijen.

De kookwinkel wenst u een fijne vakantie. Wij blijven open en zien u graag komen!

 

0
%d bloggers liken dit: