Maandtip september 2018

De vakanties zijn voorbij, de scholen weer begonnen en zo langzamerhand zit iedereen weer in het dagelijkse ritme. September is nog een nazomermaand: we genieten nog van zonnige, warme dagen. Daarom verkopen we ook nog onze mooie vliegenkappen: zolang het warm weer is blijven vliegen en wespen actief!

Na de zomervakantie merken we altijd extra interesse voor paellapannen! Nog even die heerlijke vakantie herinnering vasthouden. Wij hebben ze!  Paellapannen geschikt voor alle soorten warmtebronnen en natuurlijk in verschillende maten.

 

September! Toch gaat de herfst al een beetje beginnen; het wordt vroeger donker en ’s avonds ook wat frisser.

De R zit weer in de maand en zeker nu het niet meer zó warm is, komen er weer mosselen op tafel. We hebben zulk prachtig mosselbestek! Een plezier om naar te kijken en te gebruiken. Kijk ook eens naar onze visborden!

De nieuwe appeloogsten komen al op de markt en ook de verse noten. Wij hebben “uitstekende” appelboren (denk ook eens aan appeltaart!) en zo’n handige notenkraker is eigenlijk in elk huis onmisbaar voor het kraken van verse hazelnoten en walnoten.

 

We hebben al wel wat nieuwe dingen binnengekregen van Creuset! Eindelijk een ronde aardewerk schaal voor in de oven en magnetron en natuurlijk in de befaamde kleur rood! Ook leuk is de waterkan waar natuurlijk ook melk of misschien wel limonade in kan. Een sieraad voor op de tafel!

En er is ook al een aantrekkelijke actie van Creuset Forge…nu bij aankoop van een koekenpan of hapjespan een glazen deksel cadeau. Handig voor het garen of warm houden.

Van het merk Peugeot, bekend van de degelijke peper- en zoutmolens hebben we een leuke actieset in geschenkverpakking. Mooie acryl peper- en zoutmolenset nu voor €  34,95….normaal betaal je dat per molen. En er gaat natuurlijk niks boven versgemalen peper en heerlijk gemalen zeezout!

 

In de maand september gaan we altijd inkopen voor de feestmaand december! Wij houden u op de hoogte met leuke nieuwe dingen maar ook weer hele mooie acties! U leest het allemaal in de komende maandtips!

 

Op 18 september is het Prinsjesdag. Een mooie gelegenheid om als toetje Haagse Bluf te maken en, het recept is heel eenvoudig:

Breek drie eieren, houd de dooiers apart (die worden nu niet gebruikt). Doe de eiwitten in een grote schone, vetvrije kom. Voeg daar 150 gr. suiker aan toe en 3 dl. bessensap (in de supermarkt zijn de flesjes te koop). Gebruik de handmixer op volle snelheid tot er een flinke hoeveelheid paarsrood stevig schuim is ontstaan. Opdienen in hoge glazen met een sorbetlepel. Genoeg voor zeker 4 porties, maar 6 kan ook. Het is maar schuim maar het vult behoorlijk! Vandaar de naam…

 

Boekentip:

Tim Anderson, winnaar van BBC Masterchef 2011 schreef een leuk boek over de Japanse keuken: Japaneasy.Uitgeverij Het Spectrum € 24,99. Geschreven voor een niet-Japans publiek voor wie heel veel onbekend is maar… de recepten zijn duidelijk geschreven en beslist niet moeilijk. Alle ingrediënten zijn, zeker in een toko, goed verkrijgbaar en ook is geen speciaal keukengerei nodig, hoogstens een set eetstokjes. Veel uitleg over de ingrediënten en de huiselijke maaltijden in Japan. Wie dit leest krijgt zin in Japans koken!

 

Deze maand start op 5 september onder de titel “To infinity and Beyond” Breda Photo haar 8ste editie. Zo’n 7 weken kunt u genieten van het werk van meer dan 55 fotografen die laten zien wat de impact is van de almaar voortrazende wetenschap. Brengt het nu echt louter vooruitgang? met nare verrassingen?

 

Deze maand zijn we extra zondagen geopend….

8 en 9 sept is het Monumenten weekend  https://www.openmonumentendagbreda.nl/

Meer dan 30 gebouwen zijn dit weekend geopend…en genoeg activiteiten voor kinderen!

 

22 en 23 sept is het Roodharige weekend. https://www.redheaddays.nl Tijdens de jaarlijkse Redhead Days komen roodharigen uit meer dan 80 landen naar de binnenstad van Breda. Het festival is gratis en toegankelijk voor iedereen (dus ook voor niet-roodharigen).

 

0
%d bloggers liken dit: