Mini-citroencakejes met frambozen

10 stuks

 

50 gr. amandelmeel – 100 gr. poedersuiker, gezeefd, plus extra om te bestrooien – 40 gr. bloem, gezeefd – ¼ tl. bakpoeder, gezeefd – 50 gr. gesmolten, ongezouten boter – 2 eiwitten – rasp van 1 citroen – 70 gr. diepgevroren frambozen

 

Verwarm de oven voor tot 160°C. (hetelucht) of 180°C. (conventioneel).

Doe het amandelmeel, poedersuiker, bloem en bakpoeder in een kom en meng. Sla de eiwitten even los. Voeg toe aan het droge mengsel, evenals de boter en de citroenschil. Roer totdat alles is vermengd. Doe het mengsel in een wegwerp-spuitzak zonder spuitmondje en knip een klein stukje van het puntje af.

Vet een mini-muffintray in of gebruik een siliconenvorm en vul met behulp van de spuitzak tot 2/3. Verdeel daarna de frambozen erover, druk ze in het deeg. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak gedurende 23 à 25 min. of totdat een satéprikker er droog uit komt.

Laat de cakejes helemaal afkoelen alvorens uit de vormpjes te halen.

Bestrooi met poedersuiker.

De cakejes kunnen tot 1 week bewaard worden in een luchtdichte doos.

 

De Microplane-raspen, (siliconen)mini-muffinvormen en wegwerp-spuitzakken zijn in de winkel verkrijgbaar.

 

0
%d bloggers liken dit: