Maandtip oktober 2018

Na een prachtige nazomer is het najaar is nu echt begonnen. De appels en peren zijn bijna allemaal geplukt, er is al volop aanbod in pompoenen, knolselderij, rode en witte kool, spruitjes en veel meer. Dat betekent weer lekkere stoofpotten, heerlijke eenpansgerechten uit de oven en… inmaken! Zelf chutney’s, zuren en jams maken is niet moeilijk, maar ook heerlijke terrines… bij ons is alles verkrijgbaar dat u nodig zou kunnen hebben!  Vooral die mooie ovenschotels zijn een lust voor het oog en, erg handig!

Deze maand komt ook de nieuwe Crockpot slowcooker express binnen…..een slowcooker en…. tevens snelkookpan! Spare ribs bijvoorbeeld: even onder hoge druk voorgaren… dan de marinade erbij en langzaam verder garen met de meat functie. Ook ideaal voor soepen, risotto’s en nog veel meer; peulvruchten als witte, bruine, zwarte en rode bonen zijn in de helft van de tijd gaar!

 

Waar gewerkt wordt vallen spatten! We hebben weer een ruime sortering in kantoenen en geplastificeerde schorten en ovenhandschoenen. En voor de feestdagen een leuk rendierenschort!

 

Het is weer oestertijd! Het gaat goed met de platte oester maar er zijn ook voldoende creuses. We hebben alles in huis voor deze heerlijkheid uit de zee: oestermessen: diverse soorten van Sabatier (met of zonder ring) of het o zo handig inklapare Opinel oestermes. En natuurlijk op voorraad: de oesterhandschoen om zonder gevaar de schelp te openen. Ze zijn niet goedkoop, wel heel duurzaam.  Een goedkopere mogelijkheid om je hand te beschermen is de aanschaf van een handig siliconenlapje, ook bij ons verkrijgbaar.

 

Najaar is natuurlijk ook weer tijd voor wild. We hebben erg mooie wildscharen, erg handig bij het juist portioneren van klein wild en gevogelte.

 

Toch ook even aandacht voor een keukenklassieker: de passevite. En dan bedoelen we natuurlijk de uitvoering in roestvrij staal die wij verkopen. Roestvrijstaal gaat ‘eeuwig’ mee en kan niet worden aangetast door zuren in fruit of groenten. U krijgt er de mooiste aardappelpuree mee, of tomatenpuree zonder pitjes om maar twee mogelijkheden te noemen!

 

In het najaar en de winter wordt er traditioneel, al meer gebakken dan in de rest van het jaar.  Nieuw in onze collectie zijn de silicone cannele bakvormen in twee maten:  klein en mini. Deze bakvormen zijn geschikt voor gebruik in de oven en de magnetron, ze kunnen in de vriezer en zonder problemen in de vaatwasser.  De silicone bakvormen zijn van een prima kwaliteit en onderhoudsvriendelijk. Eerste keer voor gebruik invetten: daarna zo bruikbaar. Ze kunnen temperaturen hebben tot maximaal 220ºC  en in de vriezer tot -18ºC.

 

Oktober is de wijnmaand! Wij verkopen prima kurkentrekkers! Denk aan handige tweetraps kelnersmessen of de handige Lever opener van Le Creuset! Nu in een mooie cadeauverpakking met winesaver!

 

Vooruitblik:

Van 13 tot 21 oktober is er Herfstvakantie in Zuid-Nederland.

De Bredase kermis komt er weer van 19 t/m 28 oktober! Wij hebben een cupcake-reuzenrad in de winkel!

Op 31 oktober Halloween: vooral een kinderfeest maar ouders en grootouders kunnen natuurlijk ook  samen met de kinderen pompoenen uithollen of spannende taarten bakken!

 

De maand November staat bol van de culinaire en gastronomische activiteiten! We kunnen alvast melden dat de Johannes van Damprijs 2018  wordt toegekend aan Alice Waters. Een Amerikaanse chef die heel erg inspirerend en maatgevend is geweest voor generaties jongere koks in haar restaurant Chez Panisse.

 

En het duurt nog even maar op zondag 17 november staat de Bamix staafmixer in de schijnwerpers! Kom dan zeker langs en zie en proef wat deze keukenhulp kan!

 

Wij zien u graag in onze winkel!

 

0
%d bloggers liken dit: