Maandtip december 2018

De laatste maand van het jaar is weer begonnen en dat wordt altijd een drukke maand met alle feestdagen. Natuurlijk de kookdemonstratielessen, 5 december Sinterklaasavond met alle voorbereidingen om de Sint een warm welkom te bieden. Daarna begint de Advent, “de donkere dagen” voor Kerstmis. Daarin kan veel vooraf worden gebakken en voorbereid.

 

Goed koken vraagt om goed gereedschap – daarvoor is De Kookwinkel al jaren een begrip!

Om te beginnen: ruim op voorraad zijn allerlei soorten ovenwanten en schorten, en ook thermometers voor vlees, suiker of frituur.

 

Bij de Magimix foodprocessor ontvang je bij de 3200 XL een schijven-set en bij de 4200XL een Spiral kit om prachtige spaghetti’s of brede linten van groenten te maken.

Daarbij heeft Magimix onlangs de garantietermijn verlengd naar 30 jaar!

Ook een actie van Magimix…. bij aanschaf van een blender krijgt u een handig glazen mini kommetje voor kleine hoeveelheden tapenades of het hakken van nootjes…

 

Als er een uitgebreid Kerstdiner in de planning zit, zijn de kreeftenkrakers o, zo handig, net als een mandoline voor het professionele snij- en schaafwerk. Een aanschaf die trouwens het hele jaar van pas komt.. wij laten u graag de mogelijkheden zien!

Ook bordenwarmers: juist als de oven al wordt gebruikt is een bordenwarmer dé oplossing.

 

Voor braadpannen: er is een mooie actie van Creuset….30% korting op alle braadpannen vanaf 28 cm en de ovale braadpannen (ideaal voor wild en gevogelte) vanaf 29 cm.

Wat ook zo mooi op een perfect gedekte tafel staat: we hebben een fijne aanbieding in peper- en zoutmolens van Peugeot…een plexiglas setje nu voor €29.95………. normaal komt zo’n set op €55.

 

Voor de Kerstborrel hebben wij nieuw in onze collectie borrelplanken! voorzien van leuke teksten als: borrel, tapas, hapjes of stokbrood plank. Gemaakt door mensen in een sociale werkplaats en met de naam van de maker.

Deze maand hebben we ook grappige tandenstokerhouders binnen….natuurlijk ook te gebruiken als presentatie voor borrelprikkers…….een buigende dirigent die de stoker aangeeft? Kom kijken…

 

 

Inspiratie biedt natuurlijk het t.v. programma “Heel Holland Bakt” dat op 9 december weer van start gaat.

Wij zijn er ook klaar voor! Niet alleen met een fantastische collectie bakvormen in alle vormen en maten, ook uitstekers voor leuke koekjes, beslagkommen, siliconen lepels, bakmatjes, handmixers en een uitstekende keukenmachine. Die feestdagen zijn er ook om samen met elkaar te genieten van gebak, lekker eten, leuke borrelhapjes enz. Eigenlijk teveel om op te noemen. Kom kijken en laat u inspireren!

 

Voor het Kerstontbijt zijn er grappige kerst-eiermutsjes, gemaakt door vrouwen in Peru en dus Fairtraide.

 

Kerstmis valt midden in de week dit jaar: op dinsdag de 25e december is het 1e Kerstdag en op woensdag de 26e december 2e Kerstdag. Beide dagen zijn wij gesloten.

Op 22 december begint de Kerstvakantie! Die duurt tot Driekoningen op 6 januari.

Op oudejaarsdag, maandag de 31e december, zijn wij tot 17.00 u. geopend.

Dinsdag 1 januari 2019, Nieuwjaarsdag, zijn wij gesloten.

 

Wij van de Kookwinkel wensen u fijne Feestdagen en vast een goed en gelukkig 2019! Tot ziens in onze winkel.

 

0
%d bloggers liken dit: