Maandtip januari 2019

Of januari nu een echte wintermaand gaat worden moeten we nog afwachten maar een lekkere stamppot of hartverwarmende winterse soep gaat er altijd in. We hebben ze: die mooie grote pannen en alles wat daarbij hoort!

 

De braadslede-actie van Scanpan loopt nog even door: ze zijn geschikt voor alle warmtebronnen. Na het aanbraden boven op het fornuis gaat de pan met het gerecht de oven in om daar op een stabiele temperatuur verder te garen. U heeft er geen omkijken naar!

De actieprijs voor deze braadslede is van € 119,00 voor € 69,00!

 

Januari is ook wel weer de maand van bezinning: veel goede voornemens zijn er gemaakt; vaak ook het voornemen om anders te gaan eten of af te vallen. Een koolhydraatarm dieet kan daarbij helpen. Denk dan aan de handige Spirelli voor groentenspaghetti’s, aan mandolines voor het mooi dun schaven of juist fijne juliennes te maken. Het zijn fantastische keukenhulpen ook voor wie niet aan de lijn doet. Mooi uitgesneden groenten en fruit zien er aantrekkelijk uit en… het oog eet ook mee!

 

Er is ook nog een klein feestje op 6 januari: Driekoningen. Traditioneel wordt er dan een koek of een brood gebakken met daarin een boon verstopt. Wie de boon treft is die dag koning. Wij verkopen brood- en bakblikken en… voor wie het simpel wil houden en aan koekjes denkt: er zijn ook uitstekers in de vorm van een kroontje, ook lekker!

 

Appeltaart blijft lekker of anders het Franse zusje, de Tarte Tatin. Wij hebben precies de goede bakvormen, maar ook klokhuisstekers, appel-uitstekers en nog veel meer.

 

We lopen vast vooruit naar de volgende maand: op 2 februari is het Maria Lichtmis. dat wordt in veel landen gevierd met lichtjes. In Frankrijk heet het dan ook het feest van de kandelaar (chandeleur). dan worden er ook pannenkoeken of flensjes (crèpes) gebakken want: “manger de crèpes à la Chandeleur, supporte un an de bonheur” (wie op Maria Lichtmis pannekoeken/flensjes eet, krijgt een goed jaar). en wie wil dat nu niet? We hebben natuurlijk gewone koekenpannen in alle soorten en maten in ons assortiment maar ook fijne flensjespannen waarmee het o zo gemakkelijk bakken is.

 

Wij zien u graag voor weer een inspirerend kookjaar in onze winkel!

 

0
%d bloggers liken dit: