Maandtip februari 2019

Februari gaat een drukke maand worden: het Beursseizoen gaat beginnen en op 10 februari gaan wij al naar de eerste beurs om nieuwe artikelen te zien en te bestellen, handige ideeën te noteren en inspiratie op te doen. Wij laten u alle nieuwtjes weten!

 

Zelf je lunch meenemen is de beste manier om je calorieën-inname onder controle te houden. O zo handig is de lunchpot Ellipse van Mepal. De pot heeft twee compartimenten om b.v. yoghurt en muesli apart te bewaren. Met een eenvoudige draaibeweging worden de twee compartimenten gescheiden en kan de yoghurt gemengd worden met muesli, fruit en/of groenten. Beide containers hebben een aparte deksel en blijven daarom schoon. In de bovenste, transparante container van 200 ml. inhoud past ca. 75 gr. muesli, in de onderste kan 500 ml., genoeg voor een fijne portie yoghurt, noedels, soep enz. Maar er past b.v. ook een salade in met de dressing in het bovenste gedeelte! De Ellipse is van duurzaam materiaal, mag in de vaatwasser en in de vriezer en, behalve het transparante gedeelte, ook in de magnetron. Prijs vanaf € 15,–

 

Heel handig voor wie op inductie kookt: met de Dr. Green adapter van Risolì (in twee maten) zijn niet-inductiegeschikte pannen nu toch bruikbaar! Vanaf € 29,50

 

Heel lekker en weer eens wat anders: de Boska cheese baker!   In deze kleine porseleinen ovenschaal met deksel past precies een Camembertkaasje. Opwarmen in de oven op 180°C en op het bijpassende onderstel met waxinelichtje op tafel warmhouden: smullen!

Het pannetje is natuurlijk ook geschikt om kaasfondue in te maken voor 2 personen, of te gebruiken als stoofpotje of als ovenschaal. Mooi om te zien en erg functioneel!

 

 

Wat staat er nog meer op de kalender?

 

Op 2 februari is het Maria Lichtmis, officieel de afsluiting van de Kersttijd maar ook al bij de Romeinen een feestelijke dag. Een bijzondere datum: er bestaan heel wat voorspellende weerspreuken voor deze dag die vroeger ook een echte Vrouwendag was : nieuwe dienstmeisjes werden aangenomen en de Grote Schoonmaak begon. Zoals we in de vorige maandtip al aangaven: het eten van flensjes of pannenkoeken op 2 februari is, mede in Frankrijk en België een oud gebruik en waarom zouden we niet meedoen? Met onze fijne flensjespannen zijn de pannenkoeken zo gebakken!

 

14 februari Valentijnsdag. We hebben zulke leuke artikelen om hierop in te spelen: raviolistempel in hartvorm, hartvormpjes om een ei in te bakken, een eivormpje om een ei in hartvorm te koken van Kitchen Craft en ook springvormpjes in hartvorm. Dan zijn er natuurlijk nog de uitstekers in allerlei maten; ook om een boterham en beleg mee uit steken voor een “hartverwarmend”ontbijtje!

 

Carnaval!! Dat wordt weer lekker maaltijdsoep eten. Wij hebben de soeppannen! En alles wat daarbij nog meer nodig zou kunnen zijn.

Vanaf 23 februari begint de vakantieweek voor Carnaval. Dinsdag 5 maart is het Vastenavond.

 

N.B.:

Op maandag 4 en dinsdag 5 maart zijn wij in verband met Carnaval gesloten. Alaaf!

0
%d bloggers liken dit: