Maandtip maart 2019

Er is in maart veel te doen want… het wordt weer voorjaar! Maart is de lentemaand. Op de weekmarkten zijn de eerste voorjaarsgroenten al verkrijgbaar, zoals lekkere verse keeltjes/raapstelen. Wie daar een stamppotje van maakt heeft geen last meer van voorjaarsmoeheid (zeker na Carnaval). Ook de asperges komen nu weer op de markt en in de winkels. Wij zijn er natuurlijk klaar voor: we verkopen de juiste aspergeschillers, leuke boterwarmers voor op tafel en inspirerende aardewerkschalen.

Van 11 – 17 maart is het niet alleen de Vegetarische Restaurantweek, maar ook de Week zonder vlees. Probeer eens een week geen vlees of vis te eten: het is niet moeilijk of lastig, het is gewoon lekker! En… het kan heel goed zonder dure vleesvervangers en je hoeft ook niet steeds ei of kaas te gaan eten want:

Walnoten en hazelnoten zorgen ook voor prima eiwit en geven een lekker, knapperig effect. Grof gehakt, eventjes wat geroosterd in de pan maken ze een rijst- of pastagerecht met groenten helemaal af!

Denk ook aan peulvruchten: er zijn behalve bruine en witte nog zoveel soorten bonen en linzen: en allemaal met een andere smaak. Peulvruchten gecombineerd met knapperig gebakken blokjes brood (Croutons) en een dot Turkse yoghurt zijn een volwaardige maaltijd.

Van Joke Boon verscheen in 2015 haar boek: Bonen! Er staan heel veel vegetarische recepten in waarbij je niet eens merkt dat er geen vlees in zit!

Juist bij vegetarisch eten maakt de vorm het aantrekkelijker! Wij hebben heel veel verschillende groentenschaven en o.a. van Gefu de bekende spirelli waarmee heel eenvoudig prachtige spaghetti gedraaid kan worden van allerlei wortelgroenten maar ook courgettes, komkommers en veel meer.

 

Zondag 21 april wordt het Pasen: een mooie aanleiding om samen te ontbijten, een leuke Paas-koffietafel te organiseren met lekker gebak of een mooi Paasdiner te bereiden.

Een sfeervol gedekte tafel is dan de eerste stap!

 

We hebben zo veel: eierdopjes van Creuset: niet alleen wit maar ook in alle kleuren van de regenboog of eierdopjes van leuk draadwerk, en heel mooie handgemaakte eierlepels in veel verschillende kleuren. Dan zijn er die aardige eiermutsjes, gehaakt door vrouwen in Peru. Met de aankoop steun je er ook een goed doel mee.

We verkopen ook nog steeds onze traditionele houten boterlammetjesvorm om boter leuk te presenteren: simpel om te doen en.. met wat geknipte tuinkers ernaast komen deze lammetjes zo uit de wei!

Uitsteekvormen als haasjes, kipjes: ze zijn er in diverse maten. Niet alleen voor koekjes, maar ook om boterhammen decoratief uit te steken voor toast, voor groenten in een salade, als canapeetje bij de borrel of amuse: de mogelijkheden zijn eindeloos!

 

 

We hebben ei-bakringen om volmaakte spiegeleitjes te bakken maar ook fijn om mooie pannenkoekjes te bakken.

Denk ook aan het handige clack-ei waarmee ook van rauwe eieren prachtig de kop af kan zodat ze gevuld kunnen worden.

 

Nu een aanbieding in peper- en zoutmolens van Peugeot. Er is al een kleine set voor € 34,95 en zo mooi op de paastafel!

 

Wij krijgen deze maand eier- en haasjesvormen om zelf chocolade paasfiguren te maken met in een verpakking drie verschillende maten.

 

Bakken hoort ook bij Pasen. We hebben ons assortiment siliconen bakvormen nu uitgebreid met een mooi gedetailleerde roos en roosvormpjes en zijn ook blij dat de verstelbare minislof, na heel veel vraag, nu ook echt onderweg is!

Denk ook aan een Paastulband, een mooi gebakken Paaslammetje: keuze genoeg!

 

Zondag 31 maart is het begin van de zomertijd!

Plastic rietjes: liever niet! We hebben heel veel keuze in rvs-rietjes, recht en gebogen. En we hebben rietjes met een handige tuitenrager om ze ook schoon te maken!.

 

Onze boekentip:

De 500- serie kookboekjes van Veltman is nu uitgebreid met een deeltje over Burgers en over de Thaise keuken.

Janneke Philippi. Heerlijk simpel ruim 100 simpele recepten voor ieder moment.

Joke Boon. Bonen! Carrera culiniar.288p. isbn9789048829606. € 29,99\

 

Wij accepteren VVV bonnen!

0
%d bloggers liken dit: