Maandtip mei 2019

12 mei is het MOEDERDAG!

 

We hebben natuurlijk van alles voor mamma maar er zijn vooral ook leuke kadootjes voor kleine portemonneetjes! Kom maar eens kijken!

We verkopen bijvoorbeeld leuke bakmixen, verpakt in bloempotjes.

 

Het is nu volop aspergetijd. Probeer eens asperges rechtstreeks bij de boer te kopen. Verser kunnen ze niet zijn, vaak wel voordeliger. En… er is altijd wel een bak met gebroken of kromme asperges: prima om soep mee te maken of een aspergemousse of….. de mogelijkheden met asperges zijn eindeloos.

Ze worden nóg lekkerder om zo’n mooie aspergeschaal: want, het oog eet mee!

 

Dan is er nu de Microplane nootmuskaatmolen. Die is voor zowel nootmuskaat als kaneel geschikt. Door het vlijmscherpe bladoppervlak worden muskaatnoten of kaneelstokjes eenvoudig fijngemalen. Handig: deze molen is gemaakt van kunststof en kan gewoon in de vaatwasser. Versgemalen is veel en veel lekkerder: u ruikt en proeft het verschil!

Nu met Moederdag deze molen in een leuke geschenkverpakking met nootmuskaatbolletjes en Tonkabonen.

 

Populair zijn ook de siliconendeksels van Charles Viancini. Mooi vormgegeven en ideaal om schalen mee af te dekken, bruikbaar in plastic folie en ook nog eens geschikt voor oven en magnetron.

 

Wat altijd van pas komt: een goede dunschiller. Wij hebben ze van Oxo, gemaakt van kunststof. De zachte handgreep ligt prettig in de hand en zorgt voor veel grip. Ideaal is de smalle schiller die heel gemakkelijk werkt. Met het scherpe roestvrijstalen mes snijdt u gemakkelijk door fruit- en groenteschillen, zowel een duwende als een trekkende beweging. Verwijdert ook oneffenheden uit aardappelen.

 

Eindelijk zijn ze er weer: de geëmailleerde sudderplaatjes in twee maten: Ø 16 cm. en Ø 20 cm.

 

We horen het steeds vaker: we moeten van het gas af. Dan is er: Inductie. Dat betekent vaak dat de “oude” pannen hiervoor niet geschikt zijn. De bodem moet gevoelig zijn voor magnetisme. Als dat het geval is speelt ook de dikte van de bodem nog een rol: hoe dikker de bodem, hoe efficiënter het kookproces verloopt. De inhoud van de pan komt sneller aan de kook en vraagt dus minder energie. Wij geven u graag advies bij de aanschaf van nieuwe pannen.

 

We hopen om een zonnig meimaand en de Barbecue staat bij velen al klaar voor gebruik! In de winkel is ons grappige Barbecue-huisje weer gevuld met rookplankjes, BBQ-gereedschap, zoutstenen en visklemmen. Ook hebben wij handige vleesthermometers op voorraad. Digitaal dus heel nauwkeurig! Kijk ook even naar onze boekentip!

 

Wij accepteren VVV bonnen en Giftcards.

 

Onze boekentip: STEVEN RAICHLEN. Vuur. De nieuwste recepten. Uitgeverij Karakter, isbn 9789045218632. Prijs € 24,99

Dit nieuwe boek bevat, naast heel veel recepten, ook een schat aan actuele informatie. Met duidelijke uitleg over de verschillende soorten barbecues, goede koopinformatie, over keuze in brandstof en wat er nodig is aan gereedschap en meer. Alles wordt helder uitgelegd met foto’s en werkfoto’s. Ook uitleg over de verschillende grill-methoden (direct en indirect), het aansteken van de [gas]barbecue, aandacht voor temperaturen, gebruik van de thermometer en met temperatuurtabellen. Hierna de gevarieerde recepten op soort en menuvolgorde, ook voor groenten en tofu; afgesloten met nagerechten en drankjes. Mooi geïllustreerd met paginagrote foto’s, ook veel kleinere werkfoto’s. Bij ieder recept opgave van het aantal eters, bereidingstijd, soort barbecue en benodigdheden, inkoop en tips.. Een heel praktisch handboek.

0
%d bloggers liken dit: