Maandtip juni 2019

We zijn de maand mooi begonnen met een prachtig Hemelvaartweek voor het Bredase Jazzfestival en nu op naar het volgende weekeinde want: er is veel te doen met Pinksteren! Eerste Pinksterdag zijn wij gesloten maar maandag zijn we geopend van 12:00 tot 17:00u. En Breda is die dag ook nog eens Nassau stad, leuk om bijv het KMA te bezoeken.

Pinkstermaandag is ook een feestdag voor onze Belgische klanten want in België zijn die dag de winkels dicht. Breda wil de zuiderburen die dag warm verwelkomen. Er zijn zelfs complimentenmeisjes op straat!

16 juni is het Vaderdag! Voor vaders denken we aan mooie barbecue-accessoires, een goed mes, een fijne, duurzame snijplank, een prachtig leren schort: er is echt van alles!

Juni is ook de rozenmaand. Speel er op in met die mooie siliconen bakvormen, nu in gedetailleerde roos en roosvormpjes. Voor de liefste vader…

SOLIS heeft deze maand een mooie actie in de contactgrill: nu van € 149,00 voor € 119,00! Solis is voor ons de enige goede grill door het hoge vermogen en de perfect geleidende grillplaten.

Ook deze maand: een korting van 30% op de Creuset braadpannen: in alle kleuren en alle maten. Altijd al een braadpan willen hebben die precies in uw keuken-kleurschema past? Dit is een mooie kans!

Ook de nieuwe grillplaat van Creuset is er, nu in een visgraatmotief, gemaakt van geëmailleerd gietijzer en die kan de hoge temperaturen, nodig voor een goed grillresultaat, goed weerstaan. Het emaille is slijtvast en draagt bij aan de lange levensduur van de grill. De onderkant van de grill is glad afgewerkt en voorkomt dus krassen op een glazen kookplaat. Grillen is de ideale manier om voedsel te bereiden met een minimaal gebruik van vet. De pan geeft zijn warmte vooral af in stralingswarmte en de ribbels voorkomen dat het product in het eigen vet komt te liggen.

Met de stijgende temperaturen is er weer een overvloedig aanbod van heerlijk zacht fruit: lekkere aardbeien, frambozen, de abrikozen en perziken beginnen er ook al aan te komen. Wij hebben leuke en o zo handige kleine fruittestjes en fruitvergietjes. Het staat heel uitnodigend op tafel!

Nieuw in ons assortiment: het prachtige duurzame serviesgoed van het merk Zuperzozial,  gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe en mais.

Géén wegwerpservies, integendeel, het serviesgoed is degelijk, solide en duurzaam en gaat jarenlang mee. Het is gemakkelijk in het gebruik, de mokken en koppen zijn bestand tegen hete vloeistoffen, de borden zijn geschikt voor warme gerechten, dus ideaal voor een lunch, picknick of diner. Daarbij eenvoudig schoon te maken want, het kan gewoon in de vaatwasser!!!

Gemaakt in diverse mooie kleuren die onderling weer heel leuk te combineren zijn. Zo brengen we de zomer op tafel!

In het Pinksterweekeinde van 8-9-10 juni is er een Foodfestival in de wijk Boeimeer bij de Witte de Withweg.  Er komen heel veel foodtrucks met allerlei gerechten, een bar met speciaalbieren, elke dag live muziek en er is ook veel te doen voor de kinderen. De zweefmolen staat er weer!

Onze kookboekentip voor deze en de komende maanden:

Van Welmoed Bezoen: Gloeiend groen. BBQen met groenten. Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.isbn 9780388055669. Prijs € 22,50

Dit boek met leuke, uitvoerbare groenterecepten voor op de BBQ begint eerst met wat informatie over barbecues, stook- en grilltechniek, tips en handigheden. De groenterecepten, ook een aantal sauzen, staan alfabetisch op hoofdingrediënt, gevolgd door een aantal fruitrecepten. Ze zijn allemaal zonder vlees of vis, een aantal veganistisch (dit wordt niet apart vermeld). De recepten zijn niet moeilijk, met algemeen verkrijgbare ingrediënten en worden bijna allemaal kort toegelicht en voorzien van een moeilijkheidsgraad: 1-3 vlammetjes. Omdat er ook wel eens wat overblijft staan er afwisselend ook recepten in voor restverwerking. Een inspirerend BBQ boek.

Plastic rietjes: liever niet! We hebben heel veel keuze in rvs-rietjes, recht en gebogen. En we hebben rietjes met een handige tuitenrager om ze ook schoon te maken!.

Wij accepteren VVV bonnen!

 

0
%d bloggers liken dit: