Maandtip oktober 2019

De herfst is echt begonnen, de bladeren beginnen te kleuren en ook al te vallen.

Tijd voor lekkere herfstschotels en warme soepen!  We gaan mee met het seizoen: pompoenen, paddenstoelen, noten, kastanjes (de kastanjemesjes zijn voorradig), en ook de appels, peren en wintergroenten komen weer op de markt en in de winkels. We laten ons graag inspireren!

Pompoenen: ze zijn er weer – in alle maten en kleuren: van bleekgeel tot warmgloeiend oranje. Er is zo veel mee te doen: soep maken (we hebben lekker grote soeppannen en opscheplepels), en ook leuke uitstekers om de pompoentaart geheel in stijl mee te versieren, prachtig voor b.v. Halloween.

De handige siliconendeksels van Charles Viancin zijn er nu ook in pompoenstijl en in de maten Ø 23cm.  en in Ø 28 cm.  Ze passen op elke schaal met een gladde rand en sluiten het voedsel luchtdicht af. Geen plastic zakken of afdekfolie meer nodig! Deze prachtige deksels zijn geschikt voor een pan op de kookplaat, voor in de magnetron, voor gebruik in de oven tot 220?C èn ze kunnen zo in de afwasmachine!

Dan de paddenstoelen: het aanbod is nu groot en gevarieerd en wij verkopen die handige paddenstoelenborsteltjes om ze, zonder nat te maken toch schoon te krijgen, klaar voor in de soep, in een mooie taart of als lekker garnituur naast vlees. Maar… er gaat ook niets boven een heerlijke pastaschotel met gebakken eekhoorntjesbrood of cantharellen!

Noten, ze zijn er weer volop. Gezellig samen noten kraken! Een prima begeleider van een heerlijk glas wijn. Kom kijken naar ons mooie assortiment notenkrakers!

Appels: de nieuwe oogst nodigt uit tot het zelf maken van appelmoes, gebakken plakken appel bij de rode kool en het bakken van een overheerlijke appeltaart. Denk aan de klokhuisstekers, grote en vooral ook kleine springvormen en laat u inspireren. Er is van Le Creuset een prachtige aanbieding: de Tarte Tatinschaal Ø 25 cm. mogen wij nu verkopen met 25% korting. Er zit ook nog een leuk boekje bij met zoete èn met hartige recepten!

Nieuw is de 24 cm.Ø extra hoge braadpan van Le Creuset: nu nog met 30% korting! De pan heeft dus meer inhoud, maar neemt geen extra plaats in op je fornuis. De gietijzeren braadpannen van Le Creuset zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en zeer gebruiksvriendelijk. De rvs knop op de deksel zorgt ervoor dat de pan ook in de oven gebruikt kan worden en de nieuwe grotere handvatten zijn speciaal ontworpen voor een goede grip. Deze geëmailleerde pannen zijn ook nog eens gemakkelijk schoon te maken.

Ons lievelingsbroodmes van Wusthof is in de actie!!! Nu van € 80,95 voor € 65,00. Dit 23 cm. lange broodmes is gesmeed en voorzien van een micro-kartel. Zo verkruimelt het brood niet tijdens het snijden en krijg je mooie, rechte sneden.
Van de koksmessen van Wusthof adviseren wij weliswaar altijd het 20 cm lange koksmes maar nu is ook het 16 cm koksmes zo mooi geprijsd: van €79,00 nu voor € 69,00. Die kans konden we niet voorbij laten gaan!

Peugeot, vooral bekend van de peper- en de zoutmolens, is nu al gestart met mooie aanbiedingssets voor de komende feestdagen! Dit zijn echt molens die een leven lang meegaan!

Wij zijn u graag in onze winkel. Wij accepteren VVV bonnen.

 

0
%d bloggers liken dit: