Quiche Lorraine

Hoofdgerecht voor 2 personen

Voor een taartvorm 18 cm diameter:
1 rol vers bladerdeeg van 270 gr. – boter – 175 gr. doorregen spek, in reepjes gesneden – 1 grote ui, in kwarten gesneden en daarna in dunne plakjes – 3 eieren – 100 gr. crème fraîche – zout – peper uit de molen – 1 mespuntje nootmuskaat, geraspt – 1 mespuntje cayennepeper – 1 el. fijngesneden peterselie – steunvulling (bakerwten of spliterwten)

Bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast halen en de oven voorverwarmen op 180°C.
Vet de taartvorm lichtjes in. Bladerdeeg afrollen, zonder het meegerolde bakpapier in de taartvorm leggen en met vork gaatjes in prikken. Gebruik eventueel het overgebleven bladerdeeg om de rand te verstevigen.
Bekleed het bladerdeeg met bakpapier en doe de steunvulling hierop.
Bak in de oven voor ong. 15 min. Haal de vorm uit de oven en verwijder hierna het bakpapier met de steunvulling. Verhoog de oventemperatuur naar 190°C.
Bak de spekreepjes in een hete pan lichtbruin. Haal het spek eruit en bak in dezelfde pan de ui glazig. Voeg, als er niet genoeg vet in de pan zit, wat boter toe. Meng de spekblokjes door de gebakken uien.
Eieren, crème fraîche, zout, peper, nootmuskaat, peterselie mengen en met cayennepeper op smaak brengen.
Spek-uimengsel in de voorgebakken vorm verdelen en het roommengsel hier op gieten.
Onderin de oven ca. 30 min. bakken, eruit halen en laten afkoelen, uit de vorm halen, in 4 stukken verdelen en serveren.

0
%d bloggers liken dit: