Maandtip december 2019.

De laatste maand van het jaar is weer begonnen. Die wordt altijd druk met zoveel feestdagen. Op 5 december is het Sinterklaasavond met alle voorbereidingen om de Sint een warm welkom te bieden. Daarna begint de Advent, de vier weken van “de donkere dagen voor Kerstmis”. Daarin kan al veel worden voorbereid want de kerstdagen geven al drukte genoeg. Zelf bouillons maken en invriezen, met cranberries sauzen en relishes maken, er is nog veel meer mogelijk voor ambitieuze koks..

Het belangrijkste is dat iedereen kan genieten van het samenzijn en samen eten. Vooral voor dat laatste kunnen wij een goede hulp zijn!

Goed koken vraagt om goed gereedschap – daarvoor zijn wij van de Kookwinkel al jaren een begrip.
Voor pannen loopt de kortingsactie van de vorige maand bij de Le Creuset braadpannen nog gewoon door: 30% korting op alle braadpannen!
Ook de mooie rvs braadslede van Scanpan is nu in de aanbieding. Deze is geschikt voor alle warmtebronnen en daarna te gebruiken voor in de oven.
Van € 119 voor €79!  En natuurlijk met een o zo handig braadrooster!

Voor wie met vlees aan de slag gaat is een digitale thermometer onmisbaar! Geliefd is het exemplaar met draad zodat je de temperatuur buiten de oven kunt aflezen. Het bereik is: van -30 tot +200 ?C….   en dus zeker ook geschikt voor andere toepassingen (frituren, karamelliseren en vloeistoffen). Alles onder controle! Er gaat niets mis!

December is natuurlijk ook cadeaumaand……Magimix foodprocessors zijn in de aanbieding en bij aanschaf van de 3200xl krijg je ook nog eens een citruspers erbij! Bij de 4200xl…..een handige spiraalsnijder ter waarde van € 149!

We hebben veel enthousiaste reacties op de Oxo avocado snijder…dit handige hulpmiddel is 3 in 1….halveren, pit eruit halen en plakjes snijden…nu van € 9.95 voor € 6.95!

December is ook de maand dat er traditioneel gebakken wordt, denk bijvoorbeeld aan speculaas:  we hebben prachtige speculaasplanken!
We hebben natuurlijk ook uitstekers zoals kerstboompjes, sterretjes en klokjes, en niet alleen bruikbaar voor koekjes: kleine uitstekertjes zijn ideaal om een prachtige kerstgroentensoep te maken, er kan b.v. kaas worden uitgestoken, met casinobrood zijn leuke toastjes te maken: de mogelijkheden zijn eindeloos!
Koken wordt ook een makkie met onze handige pureepersen, goede ovenwanten en…. leuke kerstschorten met, jawel! rendieren of schattige roodborstjes!

Zeker met de komende feestdagen wilt u dat alles perfect is: de tafel mooi gedekt en de borden leuk opgemaakt want, het oog eet ook mee! Zelfs de eenvoudigste gerechten zien er op het bord fantastisch uit als u een opmaakring gebruikt. Wij hebben diverse maten.Kijk ook eens naar onze servetten met Kerstdecoraties.

Voor het Kerstdiner en de Jaarwisseling als er wijn wordt geschonken: we hebben flessenopeners, decanteerset/beluchters. Wij geven u graag advies!

Natuurlijk zijn er de fonduestellen en kaasfondue. Belangrijk is dat ze allemaal eerst zijn voor te warmen op het fornuis, dat voorkomt lang wachten.

Voor de echte Oudejaarsviering met oliebollen hebben wij natuurlijk friteuses en die handige, bijna onverslijtbare ijsboltang waarmee u precies de goede maat beslag schept voor perfecte oliebollen. Daarna weer te gebruiken als ijsboltang maar ook voor mousses, salades enz.

Let op:  tot het einde van het jaar zijn we iedere zondag open!!!

De Kookwinkel wenst u een fijne decembermaand en alvast alle goede wensen voor het komende jaar 2020!   Wij zien u graag in onze winkel.
Wij accepteren VVV bonnen.

0
%d bloggers liken dit: