Maandtip februari 2020

14 februari is het Valentijnsdag. Een prima gelegenheid om “hartelijk” uit te pakken (kinderen vinden het ook prachtig). We hebben uitstekers in allerlei soorten harten: ideaal voor koekjes – bak een hele trommel vol! Maar die uitstekers zijn ook bruikbaar om brood uit steken voor fantastische canapé’s, om allerlei wortelgroenten in hartvorm uit te steken (denk eens aan rode biet..). Verder verkopen wij eibakvormpjes voor een fijn ontbijtje en taartvormen in hartvorm. Kom kijken en laat je inspireren!

Het Bredase Carnaval met als motto: “Draoj’ut is om” begint officieel op 22 februari. Hoewel we winterse weersomstandigheden nauwelijks kunnen verwachten, kan het best wel guur aanvoelen. Dan is er niets lekkerder dan een flinke pan soep die klaar staat om te worden opgewarmd. Wij hebben ze: die grote pannen – ook heel geschikt voor het maken van een lekkere stamppot. Soep en stamppot: twee gerechten die heerlijk zijn om te delen. Maak genoeg: er schuiven er altijd wel een paar extra aan tafel…
Tip: wij verkopen ook prima heupflacons, tegen de koud tijdens de optocht…

Le Creuset breidt het assortiment uit met Aziatische schaaltjes! Verkrijgbaar in mooi blauw of het bekende Creusetrood. De schaaltjes zijn ook handig als ijscoupes. Wij hopen deze maand veel binnen te krijgen.

Goed nieuws! De Berliner mandoline is weer op voorraad! Met de feestdagen was het heel hard gegaan maar nu zijn ze er weer!
We hebben nog een mooie actie bij een serie Wüsthofmessen: 25% korting op de Wüsthof Culinar serie.

Veel mensen stappen over van gas naar inductie koken. Laat je goed voorlichten! Welke van je pannen kun je gebruiken op de nieuwe warmtebron? Wij geven graag advies!!

Carnaval moet nog beginnen en dan lijkt Pasen op 12 april nog heel ver weg.
Kijk eens na wat er nog aan uitstekers of bakvormen in uw keukenlade ligt! We hebben mooie eierlepels besteld en er zijn leuke bakvormen in de vorm van een lam of haasje onderweg!

Wij zien u graag in onze winkel!  We accepteren VVV-bonnen.

Vooruitblik:
In de Nieuwe Veste / Culturele Markthal presenteert het Filmhuis Breda op zaterdag 15 februari en zondag 16 februari  “ Bon Appetit “  een culinair Frans filmfestival. Het wordt “Smullen van Franse eetfilms, de Franse keuken, musique vivante en meer”. De Franse keuken kont weer terug in de belangstelling en er zijn ook al nieuwe boeken verschenen zoals van:
– Karin Luiten. (Bekend van Koken zonder pakjes en zakjes) met: De makkelijke Franse keuken. Bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.
– Mari Maris. (bekend van haar groentekookboeken): Maison Mari. Bij uitgeverij Carrera.
– Meike Schaling, Kleine hartige taartjes. Bij uitgeverij Kosmos
– wat heel bijzonder is: van Alain Passard. (dé Franse sterrenkok voor groenten!) Recepten van Alain Passard. Voor koks die van een (h)eerlijke uitdaging houden! bij Uitgeverij Terra

 

0
%d bloggers liken dit: