Maandtip maart 2020

Maart is de lentemaand. We hebben nauwelijks winter gehad maar nu al die vrolijke narcissen, krokussen en sneeuwklokjes overal opduiken wordt een ding duidelijk: de lente gaat gewoon beginnen!
Op de weekmarkten zijn de eerste voorjaarsgroenten al te krijgen zoals bosjes verse raapstelen. Je kunt er een frisse salade mee maken of met fijn gesneden raapstelen een smeuïg stamppotje maken. Heerlijk en prima tegen een opkomende voorjaarsmoeheid!

We zijn erg blij met de uitbreiding in siliconendeksels van Charles Viancin:
ze zijn ideaal als spatdeksel, als schaaldeksel een afscherming tegen insecten; ook kleintjes voor glazen! Nieuw zijn de deksels in roosmotieven! De vormen zijn prachtig en hebben een mooi kleurverloop. Zo’n cadeau blijft heel lang mooi en.. ze zijn vaatwasmachine-bestendig!  Zeg het met bloemen!

We mogen weer de verse asperges verwachten en we hebben de goede asperge-schillers!  Natuurlijk de handige traditionele beugelschillers, maar ook dubbele schillers zodat het werk nog sneller gaat! Vaak horen wij van klanten dat asperge-schillers moeilijk te krijgen zijn maar… wij hebben ze!
Natuurlijk verkopen wij ook de aspergepannen en de leuke sauswarmers.

We lopen even vooruit naar de volgende maand want op 12 april is het Pasen. Neem de tijd om thuis eens te kijken of alles aanwezig is. De Paasaccessoires komen langzaam binnen: leuke eierwarmertjes gemaakt door dames in Peru.  Er zijn weer nieuwe bijgekomen: een aapje, een olifant of een paashaas met een gebreid rokje en, allemaal Fairtrade!
We hebben ook onze collectie eierlepeltjes uitgebreid: nu ook in ivoorkleur!

Le Creuset heeft een nieuwe lijn in het aardewerk, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Mooie kommen voor noedelsoep maar ook geschikt als ijscoupe!
Elk jaar hebben we vraag naar mooie saladeschalen. Creuset heeft nu een prachtige schaal van 32 cm. die ook in de oven kan. Fijn voor groene salades, maar natuurlijk voor allerlei andere salades, bijvoorbeeld zo’n  heerlijke pastasalade met lauwwarme garnalen  mmmm!.
Nu in de actie! Van € 55,00 nu voor € 45,00

Onze sortering Pyrex ovenschalen is uitgebreid met mooie grote schalen. Handig  voor als er gasten komen eten!

Tips voor de culinaire agenda:
Ook dit jaar is er  van 9 t/m 15 maart weer de Vegetarische restaurantweek, maar ook thuis kan een weekje vegetarisch eten een inspiratie zijn !

Wij zien u graag in onze winkel! We accepteren VVV-bonnen.

 

 

0
%d bloggers liken dit: