Maandtip april 2020

We beleven vreemde tijden. Nu restaurants en café’s gesloten zijn moet er nu echt zélf gekookt worden en dat kan natuurlijk heel goed, zeker met goed keukengerei en… daar zijn wij voor! Wij zijn nog steeds geopend op onze reguliere openingstijden, alleen niet meer op de donderdag-koop-avond.

Op 12 april is het Pasen: een goede aanleiding om fijn samen te ontbijten, of een leuke Paas-koffietafel te organiseren met lekker gebak of… een mooi Paasdiner te bereiden.
Een sfeervol gedekte tafel is dan de eerste stap!
Eieren horen bij Pasen en er is echt van alles mee te doen!
Voor het ontbijt hebben we bijvoorbeeld de eierdopjes van Creuset: niet alleen in wit maar ook in alle kleuren van de regenboog of eierdopjes van leuk draadwerk en daarbij mooie eierlepels in veel verschillende kleuren en nu nieuw: in ivoorkleur!
Altijd leuk en zeker voor de (klein)kinderen: eierwarmertjes gemaakt door dames in Peru (Fairtrade). Er zijn heel veel modellen. Nieuw zijn b.v. een aapje, een olifantje en ook een schattig konijntje met een rokje aan. Zo wordt een Paasontbijt [en trouwens ieder ontbijt] een vrolijk ontbijt!|
We hebben ook 1-persoonseierkokertjes € 19,95  een heel verrassend cadeautje!

Ze zijn er nog steeds:  onze traditionele houten boterlammetjesvorm om boter leuk te presenteren: simpel om te doen en.. met wat geknipte tuinkers ernaast lijken deze lammetjes zo uit de wei te komen!

Denk ook eens aan uitsteekvormen als haasjes, kipjes: ze zijn er in diverse maten. Niet alleen voor koekjes, maar ook om boterhammen decoratief uit te steken voor toast, voor [wortel]groenten in  een salade, als canapeetje bij de borrel of amuse: de mogelijkheden zijn eindeloos!

We hebben ei-bakringen om volmaakte spiegeleitjes te bakken maar ook fijn om mooie pannenkoekjes te bakken.
Denk ook aan het handige clack-ei waarmee ook van rauwe eieren prachtig de kop af kan zodat ze gevuld kunnen worden.

Bakken hoort ook bij Pasen.  We hebben ons assortiment bakvormen uitgebreid en die is het bekijken waard!  Denk ook aan een Paastulband, een mooi gebakken Paaslammetje;  er is keuze genoeg!

Nieuw en gezien op de beurs….. siliconenmatjes die op de inductieplaat gelegd kunnen worden. Zo kunt u zonder krassen schuiven met de pan en blijft de plaat lekker schoon.  We hebben drie maten € 19,95

Verder krijgen we nog steeds enthousiaste reacties op de Creuset aanbieding in mooie saladeschalen van €55,00 nu voor € 45,00 en verkrijgbaar in rood, turquoise, marseilleblauw en deep teal blauw. Ze zijn ook bruikbaar in de oven.

Culinaire agenda:
Door de omstandigheden nu geen opgave van culinaire evenementen. Maar misschien een tip: kijk eens bij de kleine [banket]bakker, groenteboer, slager, kaas- en visspecialist bij u in de buurt. Ook zij werken hard voor hun klanten met elk zijn eigen Paasspecialiteiten!

Tot slot: door de huidige omstandigheden heeft de levering van de mooie siliconendeksels op zich laten wachten maar nu zijn ze toch echt onderweg: de mooie rozendeksels van Charles Viancin. Van rood tot zachtgeel! Dit werkt zo goed: geen plastic folie meer nodig en… geschikt voor in de oven of de magnetron en als spatdeksel op een koekenpan. De ervaring leert dat het lastig is om aan kleine dekseltjes te komen voor kleinere pannen en dan zijn deze siliconendeksels de ideale oplossing! En een echte uitkomst!

Wij blijven open, behalve de koopavond, op de reguliere openingstijden. In www.onlinepakhuis.nl zijn veel producten te vinden. Klanten kunnen altijd opbellen of naar ons mailen: wij sturen het op. We hanteren natuurlijk! de anderhalve meter afstand. Wij wensen u fijne Paasdagen en…. Blijf allemaal gezond!.

 

0
%d bloggers liken dit: