Maandtip mei 2020

We moeten ons nog steeds beperken in onze bewegingsvrijheid, al gloort de hoop op betere tijden. Zelf koken en er nu meer de tijd voor hebben: voor velen een uitdaging.  Of je nu een ervaren kok bent of een beginneling, goed keukengerei is een voorwaarde voor lekker eten en… daar zijn wij voor! Er is  veel vraag naar broodbakblikken, kaasdoeken, sudderplaatjes voor gas.., en ook kurkentrekkers!

Wij zijn nog steeds geopend op de gewone tijden. Eén uitzondering: op de donderdag-koopavond zijn we, tot nader bericht, gesloten..

Op zondag 10 mei is het MOEDERDAG! Een uitgelezen kans om met iets origineels of grappigs voor de dag te komen. Wij hebben leuke kadootjes!
Zoals handige, kleurige pannensponzen,  prachtige deksels om schalen af te dekken in plaats van plastic folie; nu in nieuwe roosmotieven.
En.. er zijn echt leuke voorjaarsschorten binnen! Met viooltjes, vissen en zelfs met felgekleurde papegaaitjes!

Door de Coronacrisis wordt er veel gebakken! Broden, muffins,  taarten… we werken hard om steeds de vormen bij te bestellen!  Maar ons assortiment blijft groot. Kom kijken en laat je inspireren!

Aardbeien zijn er weer volop. We hebben mooie, decoratieve fruittesten voor heerlijke aardbeien,  en natuurlijk ook: aspergeschalen. Het is volop asperges-tijd en tot 24 juni kan er van dit witte goud genoten worden. Kijk eens naar een aspergekweker bij u in de buurt. Vers gestoken zijn ze het allerlekkerst!
We hebben dus veel: vergeet vooral niet zo’n handige schiller van Oxo om behendig de asperges te schillen. We hebben ook prachtige asperge-schalen maar ook allerlei fijne accessoires als boterpannetjes.

In Mei zijn er volop primeurgroenten.. Met groenten is zoveel te doen: stomen, kort wokken, rauw: we laten je graag alle mogelijkheden zien: de Spirelli snijders om spaghetti van groenten te draaien, woks en stoompannen, prachtige saladeschalen en nog veel en veel meer!

Nieuw binnen zijn de tapas-sets van Tunesisch aardewerk. We hebben maar liefst vier (4) dessins om uit te kiezen. De sets zijn gemaakt van witte klei en daarom sterker dan schalen van rode klei. Gemaakt om jarenlang plezier van te hebben!

Magimix heeft aantrekkelijke aanbiedingen: bij aanschaf van een Magimix foodprocessor 4200XL een spiraal-snijder ter waarde van € 125,00 cadeau!
Bij de Magimix blender twee (2) handige blendcups ter waarde van  € 50,00 cadeau. Zo kun je heel handig, je smoothies meenemen naar school of werk!

Ook Kitchenaid heeft een mooie actie: bij aanschaf van een mixer krijg je een roomijsmaker thuis gestuurd. De zomer komt eraan…..

Over de zomer gesproken…de komende week verwachten wij onze bestelling vliegenkappen. Ze zijn zo leuk! Met hand geborduurde bloemen, bijtjes en kersen. Zo blijft buiten eten gezellig!

Onze mei-agenda:
Dinsdag 5 mei bevrijdingsdag.  We zijn geopend van 12:00-17:00u

Donderdag 21 mei Hemelvaart.  We zijn geopend van 13:00-17:00u
Er is deze week geen jazzfestival!

De Culinaire agenda blijft nog even leeg. Wat wel kan is er zelf uitgaan op asperges, en zo zijn er veel meer adressen waar je met de fiets naar toe kunt. Lekker even weg, beweging en… heerlijke produkten kopen, zo van het land!

Tips:
Radio Mangiare op NPO radio1  is er elke vrijdagavond van 19,30 tot 20.30 met altijd interviews met producenten, kookboekenmakers, recepten en meer. Onlangs noemden ze de site:  crisiskoken.nl.  Daarop recepten van chefkoks die nu noodgedwongen thuiszitten en dan koken met de dingen die er zijn. Lekkere recepten, eenvoudig te maken, de ingrediënten staan bij iedereen  in de kast en… de recepten zijn heel betaalbaar.

Wij wensen u een fijne Meimaand en.. blijf gezond!

 

0
%d bloggers liken dit: