Aspergesoep

500 gr. asperges – 1 l. water – 2 bouillonblokjes – 40 gr. boter – 40 gr. bloem – foelie – nootmuskaat – slagroom of koffieroom – peterselie

Schil de asperges en snijd ze in stukken. Houd de koppen apart.
Breng de stukken in de liter water aan de kook en laat deze gedurende 3 à 5 min. zachtjes koken. Voeg dan de koppen erbij en laat deze ook 3 min. zachtjes koken. Het vuur onder de pan uitdraaien en minimaal 10 min. laten staan. Zeef het vocht.
Smelt de boter en voeg de bloem toe. Bak deze op zacht vuur gedurende 3 min. (niet bruin laten worden). Voeg dan scheutje voor scheutje het kookvocht toe alsmede de 2 bouillonblokjes en de foelie. Laat de soep 10 min. zachtjes koken. Haal de foelie eruit. Doe er dan de asperges bij, nog wat nootmuskaat en een flinke scheut room. Serveer in borden of kommen en garneer met de gehakte peterselie.

0
%d bloggers liken dit: