Maandtip juli/augustus 2020

De zomer gaat nu echt beginnen! In de afgelopen maanden toen er velen thuis zaten,  ontstond een enorme opleving in alles zelf koken, in bakken en meer.

Die trend lijkt nog wel even aan te houden want, meer tijd met de familie en de kinderen zonder al die reistijd bevalt velen goed. Nu komt de oogsttijd er aan met heerlijk vers, geurig fruit uit de buurt en natuurlijk ook groenten; ze liggen te wachten om verwerkt te worden tot jams, chutney’s en wat al niet meer! Het is echt niet moeilijk en het vervult iedere thuiskok met gepaste trots. Wij hebben alle benodigdheden in huis: grote jampannen, jamtrechters om die gloeiendhete jam zonder morsen in de potten te krijgen (ook voor kleine! potjes). Dan zijn er de onverslijtbare roestvrijstalen passevites (ook voor fantastische pureés) en de sappan voor heerlijke sappen. We verkopen ook veel kaasdoeken…. en deze doeken zijn van stevige horecakwaliteit en mooi afgewerkt.

Kent u de pizzastenen van Etna?  We krijgen enthousiaste reacties op deze Italiaanse lava pizzastenen. De steen neemt het vocht op van de pizzabodem  en dat resulteert in een krokante bodem. Daar houden wij van!  En … deze kwaliteit van Etna  is heel geschikt voor de BBQ.
En natuurlijk kun je er ook je vloerbrood op bakken!

Ons assortiment ijsklontjesvormen is ook uitgebreid! Door het handige siliconen uiteinde druk je de klontjes er zó uit!  Gemak maakt het leven soms heel eenvoudig!

Voor de warme zomer hebben wij voor het ontspannen buiten genieten ook genoeg voorraad aan tonic stampers, rvs rietjes (veel beter voor het milieu), squeezers en kleurige glasdeksels om je rietje doorheen te steken! (zo krijgen vliegen en wespen geen kans!)

Over vliegend ongedierte gesproken…  we hebben al heel wat klanten blij mogen maken met onze handige vliegenkappen. Ze zijn er in 2 maten: 27 cm. Ø of 31 cm. Ø, en erg leuk gedecoreerd met fleurige bloemen of bijtjes en kersen.

De actie van Wusthof messen loopt nog door….bij aanschaf van een 20cm Classic koksmes een messenblok ter waarde van € 60,00 cadeau! Dit mooie messenblok is er in chic donkerbruin of fijn blank hout.

Vergeet de messenslijper niet! Zoals we vorige maand al berichtten zijn wij een samenwerking aangegaan met de Hollandse Slijpservice als dealer/servicepunt. Lever je messen, tafelmessen, scharen in vóór 14 juli en de dag daarna heb je ze weer vlijmscherp terug!
En niet alleen messen en scharen, ook voor grasmaaiers en tondeuses! Met duidelijke prijspopgave.

Onze tips voor boeken, te koop bij Bredase boekwinkels:
Aniek Keijsers. IJs & Co.uitgeverij Good Cook. Isbn 9789461432117. Prijs ca, € 20,00
Recepten voor het maken van ijs en allerlei ijsvariaties: sorbet-, sherbet- en softijs, roomijs, gelato en waterijs. IJs in een hoorntje, in een bakje of op een stokje. Maar ook frozen yoghurt, ijscoupes, ijstaarten en drankjes met ijs. En ook met recepten voor hoorntjes, wafels, sauzen en verschillende toppings. Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, alle ijsjes in dit boek zijn eenvoudig zelf te maken! Ook is veel geschikt voor veganisten. Leer alles over de invloed van verschillende ingrediënten op de textuur en smaak van het ijs.

Maureen Tan. De Bijbel van de Indonesische Keuken. Uitgeverij Carrera. Isbn 9789048853816 . prijs ca. € 32,00Van saté kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang: in De bijbel van de Indonesische keuken informatie over alle culinaire regio’s van de Indonesische archipel. Een smakelijke reis langs de bijzondere en verrassende eiland-keukens van Sumatra, Kalimantan, West-Java, Midden-Java, Oost-Java, Bali, de Kleine Soenda-eilanden, Sulawesi en Papoea. Veel informatie, lekkere recepten!

N.B. Wij accepteren VVVbonnen.
Onze openingstijden zijn weer als vanouds! We zien u graag in onze winkel!

 

0
%d bloggers liken dit: