Maandtip september 2020

We hebben een prachtige zomer gehad en hopen eigenlijk ook nog op een mooie nazomer in September.  Maar.. met mooi weer worden wespen weer actief, al zijn ze nu stukken slomer dan de voorafgaande maanden. Sloom of niet: ze zijn vervelend. Onze oplossing: wij hebben nog steeds die leuke vliegenkappen en siliconen deksels. En met de herfst in aantocht zijn er nu ook pompoen-deksels.

Over pompoenen gesproken:
Van Creuset kregen wij binnen: een ovenschaal in pompoenvorm.  Ook een fijn cadeau: prijs € 29,95. En.. er zijn pompoenschaaltjes die heel leuk zijn voor een gratin.
Pompoenen kunnen groot en stevig zijn. Dan is een goed gesmeed koksmes hét gereedschap om zo’n grote pompoen door te snijden. Nu, bij aanschaf van een Classic Wusthof koksmes een messenblok ter waarde van 60,00 cadeau!

Pizza’s bakken blijft populair en het kan in alle weersomstandigheden. We hebben genoeg mooie (lava!) pizzastenen, pizzascheppen en scherpe pizzarollers…. Goed gereedschap maakt lekkere pizza’s nóg beter!

Ook weer ruim op voorraad zijn de paellapannen…..Wie niet naar Spanje kon, neemt Spanje gewoon mee naar huis… de pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen en zonder antikleeflaag: dus duurzaam!

Pizza’s, paella’s, het groenten-aanbod deze maand nodigt nog echt uit voor een mediterrane maaltijd: artisjokken, aubergines, broccoli, champignons, paprika’s en tomaten en alles is er in overvloed. De volgende maand komen er meer wintergroenten op de markt en zeker pompoenen. Inspiratie is er volop!

Wat altijd leuk blijft is ons niet-culinaire artikel in de winkel, het bloemenschaartje. Nu in een handige cadeauverpakking en nog altijd vlijmscherp….bewaar het in je keukenla en je hebt het zó bij de hand!

Boekentips:
Eerst twee boeken uit exotische keukens: Maureen Tan. De Bijbel van de Indonesische keuken. Carrera  € 31,99 en van Judith Cyner. Paramaribo, een culinaire smeltkroes. Fontaine uitgeverij € 34,99.

Een boek dat helemaal aansluit bij ons verhaal over het groenteaanbod: van Yotam Ottolenghi. Flavour. Met veel groenterecepten. Fontaine uitgevers. € 32,–

Als het wat frisser en mistiger gaat worden is er een prachtig boek verschenen met recepten uit het Franse Elzas Lotharingen: G. Goetz. Elzas. Uitgeverij Karakter € 35,-

Wij zien u graag in onze kookwinkel met het inspirerende aanbod!
N.B. Wij accepteren VVV-bonnen.

Onze openingstijden zijn weer als vanouds!

 

0
%d bloggers liken dit: