Tompouce van roerei met gerookte zalm

4 plakjes bladerdeeg, ontdooid – eigeel om te bestrijken – sesamzaad – 3 eieren – 3 el. melk of room – 1 el. fijngesneden verse bieslook of 1 tl. gedroogde bieslook – peper – zout – klontje boter – 150 gr. gerookte zalm in dunne reepjes – garnering: – veldsla – olijfolie – peper – zout – kerstomaatjes of romaatjes
 

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden, zodat 8 rechthoeken ontstaan. Prik de rechthoeken goed in met een vork (dit om teveel rijzen te voorkomen), bestrijk ze met losgeroerd eigeel en bestrooi 4 plakjes met sesamzaad
Bak de plakjes in ong. 15 min. goudbruin en gaar. Laat de plakjes afkoelen.
Roerei: Klop de eieren los met de melk of de room en voeg zout, peper en bieslook toe. Verwarm in een pan een klontje boter, laat dit smelten en voeg direct het eiermengsel toe. Laat het ei onder voortdurend roeren op een zacht vuur stollen. De massa moet ietwat glanzend/vochtig blijven. Het roerei kan naar smaak warm of koud geserveerd worden.
Leg op 4 borden de bladerdeegplakjes zonder sesamzaad. Verdeel hierover het roerei en daar direct bovenop de gerookte zalmreepjes. Dek af met de overgebleven plakjes bladerdeeg.
Garneer de borden met veldsla die aangemaakt is met wat olijfolie, peper, zout en de doormidden gesneden tomaatjes.

0
%d bloggers liken dit: