Maandtip april 2021

April! Het voorjaar is begonnen, de temperaturen stijgen en we hebben allemaal zin in mooi weer en lekker buiten zijn.

Er zijn al weer volop asperges op de markt en ook wij zijn er klaar voor: aspergeschillers om de klus heel eenvoudig te klaren, aspergepannen, botersmelters… kom kijken naar ons aanbod en laat je inspireren!

Net binnen: aardewerk schalen uit Italië om gekookte eieren in te serveren maar ook heel geschikt voor presentatie van gevulde eieren! Ook verkopen we verschillende mogelijkheden om eieren te pocheren, zoals metalen bakjes waarin het rauwe eitje fijn in kokend water al drijvend pocheert of zakjes voor eenmalig gebruik maar zo af te scheuren of een pocheerpan met inzetbakjes.

Zondag 4 april is het Pasen, nog even aandacht voor die o zo decoratieve eierwarmers in de vorm van schaapjes, kipjes, kuikentjes. De paaseitjes blijven warm in de eierdop, ze zijn allemaal Fairtrade en gemaakt door dames in Peru.

Zelf brood bakken: het is een blijvende trend. Wij hebben alles voor een goed resultaat: niet alleen plaatstalen brood-bakblikken maar ook gietijzeren pannen met deksel. De nieuwste trend in broodbakken (hoewel al heel lang bekend), brooddeeg nauwelijks kneden en na 18 uur het gerezen deeg in een gloeiendheet gemaakte gietijzeren pan leggen en zo in de oven bakken. Janneke Vreugdenhil schreef er in NRC/Handelsblad al eerder over.

Tot slot:

Wij mogen nu steeds een beperkt aantal klanten in de winkel ontvangen via Click & Collect. Maximaal twee bezoekers tegelijk en maximaal zes per uur.
N.B.! niet alle artikelen krijgen wij nu geleverd zoals we altijd gewend waren. Maar… onze snijplanken worden in Breda in onze eigen werkplaats gemaakt en blijven altijd verkrijgbaar!

We wensen iedereen een fijne Pasen!

0
%d bloggers liken dit: