Maandtip September 2021

We hopen op toch nog een mooie nazomer in september. De scholen zijn weer open, het openbare leven gaat weer iets gemakkelijker worden, maar wat blijft is lekker in de keuken bezig zijn en daarna genieten van heerlijk eten! Wij houden u op de hoogte van alles!

In het weekend 11 sept gaan we naar de beurs om alle nieuwigheden voor het najaar en feestdagen te ontdekken! Komende tijd laten we het weten: alle  leuke nieuwe dingen maar ook weer: hele mooie acties!

Zoals: Creuset heeft al een paar mooie producten afgestuurd……
Een stenen koekjespot met een inhoud van maar liefst 2 liter!  Het aardewerken deksel heeft een degelijke siliconen afsluiting. De koekjes blijven lekker lang(!) vers maar dat deksel maakt deze pot ook geschikt als voorraadpot.

Er is een fijne aanbieding in aardewerken ovenschalen! Ze zijn 31 cm en voorzien van een brede rand zodat je er ook mooi een deegkapsel op kunt leggen. Als dat op tafel wordt gezet levert het zeker oooh’s en aah’s op!
Normaal € 60,00  en nu voor € 45,00!

Ook de Creuset Forge serie heeft een actie: de 28 ? cm koekenpan (geschikt voor alle warmtebronnen!) is er nu van € 135,00  voor € 99,00!
Zie het als een kennismakingspan!  Er zal daarna wellicht nog een kleinere maat volgen….

De R zit weer in de maand, de herfst gaat een beetje beginnen en… er zijn weer mosselen en oesters!  We hebben zulk prachtig mosselbestek! Een plezier om naar te kijken en te gebruiken. Kijk ook eens naar onze nieuwe Italiaanse visschalen.

We krijgen veel enthousiaste reacties op de handbewerkte Zeeuwse coquilleschelpen!  Je kunt kiezen uit verschillende blauwe dessins en allemaal voorzien van een sierlijke gouden rand! Ideaal als borrelschaaltje, of voor het opdienen van een heerlijke zeevrucht of een petitfour.

Hoewel 2021 niet zo’n goed appel- en perenjaar is geweest zijn de nieuwe appeloogsten al op de markt en natuurlijk ook de verse noten. Wij hebben “uitstekende” appelboren (denk ook eens aan appeltaart!) en zo’n handige notenkraker is eigenlijk in elk huis onmisbaar voor het kraken van verse hazelnoten en walnoten.

Ook de pompoenen zijn er weer en ze kunnen groot en stevig zijn. Dan is een goed gesmeed koksmes hét gereedschap om zo’n grote pompoen door te snijden.

Over messen gesproken…
Deze week komt de messenslijper weer! Lever de messen in voor dinsdag 14 september en ze liggen woensdag 15 sept vanaf 17:00u weer voor u klaar! Koksmessen, vleesmessen maar ook tafelbestek of juist die ene tuinschaar!

Op 21 september is het Prinsjesdag. Een mooie gelegenheid om als toetje Haagse Bluf te maken en, het recept is heel eenvoudig:
Breek drie eieren, houd de dooiers apart (die worden nu niet gebruikt). Doe de eiwitten in een grote schone, vetvrije kom. Voeg daar 150 gr. suiker aan toe en 3 dl. bessensap (in de supermarkt zijn de flesjes bessensap te koop). Gebruik de handmixer op volle snelheid tot er een flinke hoeveelheid paarsrood stevig schuim is ontstaan. Opdienen in hoge glazen met een sorbetlepel. Genoeg voor zeker 4 porties. Het is maar schuim maar het vult behoorlijk! Vandaar de naam…

Naast de bekende cadeaubonnen en VVV-bonnen accepteert de Kookwinkel nu ook Bredase cadeaukaart. Wij zien u graag weer terug in onze winkel!

 

 

0
%d bloggers liken dit: