Maandtip Oktober 2021

Oktober: de herfstmaand.
Het wordt al weer frisser, de avonden beginnen steeds vroeger en dus gaan de kaarsen aan! Wij hebben een hele makkelijke oplaadbare aansteker in ons assortiment. Zit er per ongeluk wat kaarsvet aan? Hij brandt zich van zelf weer schoon!

In de herfst krijgen we weer vanzelf weer zin in lekkere, verwarmende stoofschotels. We hebben natuurlijk fantastische stoofpannen van onder meer Le Creuset en de oude vertrouwde Römertopf, maar… een aparte categorie zijn de slowcookers.

De basis van zo’n pan is simpel: ’s morgens doet u alle benodigde ingrediënten in de pan, u zet hem aan en ’s avonds, als u van het werk thuis komt is het eten klaar. Afhankelijk van de stand die je gebruikt duurt dat 6 of 8 uur. Hierdoor blijven veel voedingsstoffen behouden en blijft de smaak optimaal. Het is dé manier om, terwijl je werkt, toch heerlijk stoofvlees te krijgen. Er moet wel wat stoofvocht bij, maar minder dan bij de klassieke bereidingen. Wanneer je een ‘normaal’ recept maakt in de slowcooker, hoef je maar een kwart van de hoeveelheid vocht toe te voegen. Wil je vlees extra ‘juicy’ krijgen? Schroei het dan eerst even dicht voor het in de slowcooker gaat. Naast stoofschotels, kun je de slowcooker ook goed gebruiken voor hele kip, kippenpoten, pulled pork & pulled chicken, soepen, tajine, tempé enz. Bonen en peulvruchten moeten wel eerst voorgekookt worden. Gemiddeld gebruikt een slowcooker 200 watt. Dit is slechts een fractie van wat een oven gebruikt.

De prijzen zijn vanaf 59 euro voor een 2,5 l digitale versie.

Het najaar en de winter zijn ook de tijd voor noten en dus goede notenkrakers! Kies voor een model waarbij de velletjes van je hand er niet tussen kunnen komen. En…..met onze notenkraker kun je ook makkelijk champagneflessen openen.

Het aanbod in pompoenen is weer enorm! Kijk eens op de Bredase weekmarkt en verbaas u over al die soorten! Maar… om pompoenen goed te snijden is een degelijk koksmes nodig. Laat je bij ons adviseren!

Behalve pompoenen zijn er nu ook weer al die koolsoorten als rode, witte, savooie en chinese kool op de markt en knolgroenten als knolselderij, pastinaak, winterwortel enz.  allemaal goed voor de gezondheid, vol vezels en vitamines!

Ook de sinaasappeltijd komt er weer aan net als de citroenen en grapefruits. Denk aan de vitamientjes! Met citrusvruchten is van alles te doen en uitpersen is één manier. Wij verkopen fijne citruspersen.

Ondanks het feit dat een keukenmachine prima is om van alles in een wip te pureren bestaat ook nog steeds de roerzeef of passé-vite. Ideaal voor luchtige, klontvrije purées. Wij hebben ze in roestvrijstaal. Die gaan een leven lang mee, worden niet door zuren aangetast en geven ook geen ongewenste smaakjes af. Zo’n passé-vite is trouwens ook handig om tomaten te pureren zonder dat de (bittere) pitjes mee worden gemalen. Die blijven fijn in de zeef achter!

Inmaken is opnieuw hot! Zelf chutney’s, zuren en jams maken is niet moeilijk en bij ons is alles verkrijgbaar dat u nodig zou kunnen hebben! Alleen al zo’n super handige jamtrechter maakt het vullen van potten erg gemakkelijk.

Tip: de nieuwe moesappels zijn nu net op de markt en de smaak is optimaal. Maak een grote pan appelmoes, schep heet in schone jampotten, sluit het deksel en laat afkoelen. Ze blijven zo zeker een paar maanden goed!.

Deze maand komt de slijper de botte messen en tafelbestek halen! Lever het slijpwerk in voor dinsdag 12 oktober en woensdag 13 oktober vanaf 17:00u liggen uw vlijmscherpe messen weer voor u klaar!

Onze tip: bezoek ook eens onze nieuwe webshop. Wekelijks wordt deze aangevuld met praktische items en leuke cadeautjes!
Naast de bekende cadeaubonnen en VVV-bonnen accepteert de Kookwinkel ook Bredase cadeaubonnen.

Wij zien u graag weer terug in onze winkel!

Vooruitblik:
Komende maand gaan we ons vast voorbereiden op de drukke decembermaand met aandacht voor uitstekers, bakvormen en wat er nog meer voor inspirerends aanwezig is in ons assortiment. Wij houden u op de hoogte!

 

0
%d bloggers liken dit: