Maandtip November 2021

Het is nu echt herfst en het jaar 2021 loopt tegen het einde. Corona bleef nog steeds een bepalende factor voor ieders leven en jammer genoeg ook voor detailhandel. De kranten staan vol over leveringsproblemen en ook voor de Kookwinkel geldt: veel nieuwe artikelen zijn er helaas niet en de leveringstijden duren langer dan voorheen. Maar… niet getreurd!

We gaan ons natuurlijk toch voorbereiden op de laatste maanden van het jaar 2021! De kookmaanden bij uitstek! Ondanks de beperkingen zoeken we creatief naar mogelijkheden. Want het najaar en de winter geven weer alle aanleiding om heerlijk in de keuken bezig te zijn. Het aanbod pompoenen, alle soorten kolen, paddenstoelen, noten en kastanjes is weer inspirerend genoeg.

Denk bijvoorbeeld aan een goede, zware stoofpan of een mooie ovenschaal in diverse maten. Zeker van Le Creuset zijn die nog eens verkrijgbaar in de allermooiste kleuren.

We hebben handbeschilderde Italiaanse paddenstoelenschalen kunnen inkopen. Rood met witte stippen! Laat je inspireren door de herfst met heerlijke paddenstoelen die gelukkig (en zeker op de weekmarkt!) royaal worden aangeboden.

Denk ook eens aan een vleesthermometer. We hebben ze in diverse prijsklassen. Ze zijn o zo handig en zeker voor wat minder ervaren koks echt een goede steun. En ook de Slowcooker wordt steeds populairder (en terecht!).

Voor de komende weken is er natuurlijk de verwachte komst van Sinterklaas. We hebben nog steeds leuke bakvormen en uitstekers in onze collectie. Zelf gebakken heerlijkheden verhogen de feestvreugde. Ook onze handgestoken speculaasplanken zijn nog op voorraad voor de echte, eigengebakken speculaas.

Sint kan bij ons nog naar hartelust grote en kleine kadootjes uitzoeken zoals een geweldige pizzasnijder van Westmark in de vorm van een fiets. Een topcadeau voor € 9,95! Denk ook eens aan het mooie mosselbestek in zilvertin in een prachtige geschenkverpakking en ook de fijne peper- en zoutmolens in onze winkel.

Op 9 november komt de messenslijper… nu ook het moment om je tafelbestek te laten slijpen voor de feestdagen. Scherpe messen maken het werken gemakkelijk. Lever uw messen in vóór 9 november – u krijgt ze woensdag de 10e november weer vlijmscherp terug.

Helaas! Ook dit jaar zien wij ons genoodzaakt de Kerstdiner-demonstraties niet te laten plaatsvinden. Gezien de huidige, onzekere Corona-vooruitzichten vinden we het niet verantwoord, vooral gezien het feit dat de deelnemers bij de demonstratie dicht naast elkaar zitten.

Deze laatste twee maanden van het jaar is de Kookwinkel alle zondagen geopend, ook voor tips en advies. Wij willen u graag inspireren!

Wij accepteren VVV bonnen.

0
%d bloggers liken dit: