Maandtip december 2021

December! De feestmaand bij uitstek: eerst Sinterklaas, dan Kerstmis en daarna de Jaarwisseling. Wij zijn er klaar voor!  Ook dit jaar maakt Corona heel wat plannen weer onzeker. Inmiddels zijn we in een strenge lockdown tot 14 januari. Winkel is gesloten, maar wel open voor afhaal. We helpen u graag….via de mail: yvette@dekookwinkel.com

Of: 06-38549635 en neem zeker een kijkje in onze webshop https://dekookwinkel.com/winkel/   24/7 open!

Het wordt weer tijd voor lekkere eenpansgerechten en ovenschotels. Wij hebben prachtige ovenschalen en…. de actie van 30% korting op Le Creuset braadpannen (Signature) loopt ook in december nog door!

Maar graag ook uw aandacht voor braadsledes. Scanpan heeft een prachtige “Impact” braadslede met dikke bodem, geschikt voor alle warmtebronnen en voorzien van een handig rooster; een voorwaarde voor gegarandeerd mooi resultaat.

Belangrijk bij bakken en stoven in de oven is naast een braadslede een bedruipspuit.  We hebben natuurlijk ook ovenwanten.

Ook een goede kernthermometer is een betrouwbare keukenhulp: we hebben kernthermometers voor het vlees die je handig van buiten de oven kunt aflezen, of analoge thermometer om de juiste oventemperatuur te controleren.

Wij verkopen ook een prima friteuse met: Let op!  een hoog vermogen van 3200Watt! Dan is de olie is snel op temperatuur en de frietjes schroeien mooi dicht, waardoor jezelf weinig olie naar binnen krijgt.

Ook handig bij het frituren: de frituurthermometer.
De juiste temperatuur van de olie is cruciaal: we denken in december aan de oliebollen, appelbeignets, kroketjes, bitterballen!

Over oliebollen gesproken….wij hebben de juiste maat ijsschep om daar het deeg mee te scheppen. Dat werkt echt perfect!

Sfeer aan tafel komt ook door kleine details: kerstuitstekers zijn er niet alleen maar voor koekjes, maar er kan van alles mee worden gedaan: brood, kaas, paprika’s, wortels en nog veel meer. Kransvormen, dennenboompjes, sterren, engelen, klokken: we hebben veel keus en ze zijn er in diverse maten.

Kijk ook eens naar onze mooie  taartvormen, tulbandvormen!

Microplane! Ook in december onmisbaar in de keuken en niet alleen de diverse raspen! De nieuwe, speciale rasp voor zestes van citroen en limoen maar ook  om zo’n harde Parmezaanse kaas  in donzige vlokjes te raspen is echt fantastisch!.

Onze tip:
Denk aan de tafelmessen voor bij het kerstdiner! En…  niet te vergeten de trancheermessen! Die moeten scherp zijn. Daarvoor hebben wij onze

Messenslijper: breng uw slijpwerk vóór dinsdag 14 dec bij ons en alles komt piekfijn in orde!

Het oude jaar luiden we uit, het nieuwe jaar luiden we in. We hebben degelijke champagne-openers en -afsluiters.
Kijk ook eens naar onze mooie schalen. Een traktatie daarop lijkt nóg lekkerder.

Wij zien u graag bij onze winkel voor afhaal en of bezorging.

n.b. Wij accepteren VVV bonnen.

Fijne feestdagen en alvast een heel gezond 2022.

Hartelijke groet,

Yvette, Trudy, Yolanda, Lian en Karin.

 

0
%d bloggers liken dit: