Maandtip maart 2022

Dit wordt de lentemaand!  We hopen op heerlijk voorjaarsweer en op 27 maart begint alweer de zomertijd!  Carnaval ligt nu achter ons en we willen gaan genieten van alles wat weer mag en kan en natuurlijk vooral die verse en nieuwe jonge groenten!
We noemden het al in onze februari-maandtip: de nieuwe lijn van Creuset in die prachtige Bamboo kleur. Deze groene kleur is zowel in het aardewerk als gietijzer terug te vinden. En ook nog eens mooi te combineren met wit. Een echte inspiratie voor een mooie voorjaar- of lente-tafel

Het aanbod in aardperen, broccoli, pastinaak, prei, radijs, rode biet, savooiekool, schorseneren, veldsla, witlof en wortelen is nog steeds royaal. Tegen het einde van deze maand kunnen we al weer raapstelen verwachten. Seizoensgroenten zijn milieuvriendelijk en redelijk geprijsd. De keuze is reuze, zeker op de weekmarkten.

Meten is weten!  De dieetweegschalen vanaf (0,1 gram nauwkeurig) zijn weer ruim voorradig.  Ze zijn o zo handig voor kruiden en specerijen, voor thee of gist!

Een vooruitblik op wat we binnen gaan krijgen:

We wachten op de Dutchovens van Kuchenprofi! Het zijn mooie zwarte pannen van gietijzer en…. vriendelijk geprijsd!   Een Dutch oven is een zware gietijzeren pan met een deksel waarmee je kan koken, bakken (brood!) en braden. Ideaal voor outdoor en stoofgerechten!

Ook de mooie nieuwe Bredemeijer dubbelwandige theepotten en prachtige Peugeot molens komen eraan!

Plastic rietjes: liever niet! We hebben heel veel keuze in rvs-rietjes, recht en gebogen. En we hebben rietjes met een handige tuitenrager om ze ook schoon te maken

In de loop van maart is nu eindelijk de beurs met alle noviteiten! We houden jullie op de hoogte.

Ook de komende Pasen heeft onze aandacht: paasstekers, gebakvormen en nog veel meer : de volgende maand is daar ruim aandacht voor!

Ook deze maand komt de messenslijper.
Vergeet uw botte messen en scharen niet in te leveren, dit kan tot uiterlijk maandag 7 maart. Woensdag 9 maart in de namiddag ligt het dan klaar!

 

0
%d bloggers liken dit: