Maandtip juli / augustus 2022

De zomer is nu echt begonnen en het aanbod op de weekmarkten en in de winkels is enorm. Aardbeien, frambozen, abrikozen, bessen, kersen: ze zijn nu op hun best en smaken verrukkelijk! Bij velen begint het inmaakvirus weer te kriebelen: zelf jam maken, of een lekkere compote of chutney: het is niet moeilijk en een leuk en uitdagend werkje.  Ook het wecken lijkt weer helemaal terug te komen.

Wij hebben o zo handige jamtrechters om gegarandeerd morsvrij de potjes te vullen. Ze zijn er in de standaard doorsnede, maar er zijn ook trechters voor kleinere potjes. Trechters zijn ook fijn om geblancheerde groenten netjes in de inmaakglazen te krijgen als u gaat wecken, of groenten op zuur inlegt. Met name de roestvrijstalen trechters kunnen overal tegen!Natuurlijk hebben wij ook etiketten voor op de potten.

Heel handig en altijd bruikbaar: een goede weegschaal want de juiste verhouding suiker en fruit bepaalt het succes bij jams en gelei!
Suikerthermometers hebben we ook, voor als het er echt toe doet en o zo gemakkelijk voor een goed resultaat.

Voor alles wat zó gegeten en gesnoept wordt:  erg gezellig en uitnodigend staat  zo’n handige fruittest vol met aardbeien, kersen, abrikozen of kleine tomaatjes. We hebben ze in allerlei uitvoeringen.

Daarnaast zijn er ook die handige sapdispensers, ideaal voor een verjaardag of een feestje en… geen vlieg of wesp kan erbij!  want: warmte heeft een nadeel: er zijn weer heel wat vliegen, wespen en ander ongedierte dat zich graag op eten neer zet. Wij hebben mooie vliegenkappen en handige deksels om de schalen af te dekken en… wel zo hygiënisch.

Steeds warmere zomers vragen ook om meer ijs: een ijsmachine is dan een hele goede aankoop. Maak zelf ijs zonder allerlei (onnodige) toevoegingen en kleurstoffen. Het is zo eenvoudig! Wij kiezen voor het systeem met een vriescontainer. De schoep draait mooi door de mengkom en in samenhang met de daar in opgeslagen kou ontstaat zo prachtig sorbetijs zonder ijskristallen.

Maar… er zijn ook handige ijsblokjesvormen met deksel zodat je het schoon kunt invriezen.

Let op deze acties!!

Tot eind juli krijg je bij de aanschaf van een Magimix blender 2 handige blendcups ter waarde van 50 euro kado. Ze zijn ideaal om zo zelfgemaakte smoothies mee te nemen naar werk, sport of school.

Ook is er een actie geldig op de Magimix foodprocessor. Bij aanschaf van een 3200xl type krijg je een prachtige pizzasteen…ook te gebruiken op de barbecue. Ideaal voor zomerse happen in de tuin of op het balkon.

Bij aanschaf van een Magimix foodprocessor 4200xl krijg je de Spiralkit ter waarde van 125 euro cadeau. Leuk om koolhydraatvrije spaghetti’s te maken of mooie tagliatelle slierten van rode biet. Ook salades komen er beeldschoon uit te zien en…. het oog eet ook mee!

Buiten eten, lekkere salades, mooie Saladeschalen… kom eens kijken!

Steeds meer mensen gaan over naar inductie……wij adviseren het liefst bakpannen zonder antikleeflagen te gebruiken.
Loop binnen en wij laten de mogelijkheden zien.

De Messenslijper komt altijd de 2de dinsdag van de maand het slijpwerk ophalen……voor juli geldt inleveren uiterlijk 11/7 of in augustus op 9/8 en de woensdag daarop ligt het vlijmscherp voor u klaar!
Vergeet ook je mooie steakmessen en tuinscharen niet mee te nemen.

N.B.: De koopzondag van 8 augustus komt voor een keer te vervallen.

Wij wensen u een fijne culinaire zomer en hopen u graag in onze winkel te zien!

 

0
%d bloggers liken dit: