Maandtip september 2022

September, de herfstmaand! We hebben een prachtige warme zomer gehad en hopen nu ook op een goed najaar. De vakanties zijn voorbij, de scholen weer begonnen. Ondanks de moeilijke tijden blijven we optimistisch en we hopen u te inspireren om lekker te blijven koken, aangepast aan wat het seizoen ons biedt .

Er is nog steeds een enorm aanbod van verse groenten en fruit en… niet te vergeten: het mosselseizoen en oesterseizoen is weer begonnen. De R zit in de maand!. We verkopen nog steeds ons prachtige mosselbestek maar ook die fantastische originele Zeeuwse porseleinen schaaltjes in schelpvorm, prachtig gedecoreerd!

Half oktober viert de Kookwinkel alweer haar 35 jarig bestaan! En ja wie jarig is trakteert. Houd onze website in de gaten voor mooie acties en geweldig prijzen die er te winnen zijn!

Of Halloween wordt gevierd of niet: het pompoenenseizoen staat voor de deur en op de weekmarkten is de keuze in soorten pompoenen al enorm. Tijd voor lekkere soepen en stoofschotels met pompoen!  Heel leuk en opvallend is dan de nieuwe pompoenvormige braadpan 24cm van Le Creuset. Zelfs de knop van de deksel lijkt echt!

Le Creuset komt dit najaar met nog meer nieuwe items!  Zoals een fraaie aardewerk juskom die ook prima voor een Dame Blanche is te gebruiken.

Net binnen van Peugeot zijn de van “afvalhout” gemaakte peper en zoutmolens. We hebben voor de zwarte uitvoering gekozen. Het is onbewerkt hout en zeker bijzonder.

Ook van Peugeot zijn de nieuwe, prachtige saffraangele ovenschalen. Ze zijn er zowel in vierkante als in rechthoekige vormen. Heerlijke ovenschotels op basis van b.v. groene groenten zijn zo een fantastische combinatie waar je trek van krijgt! Kom eens kijken naar onze collectie!

We weten allemaal: veel eten uit de frituur is niet zo gezond en dus moet het wat minder. Als er dan patates frites op tafel komen maak je met de nieuwe friteszakjes van Cosy en Trendy een heel feestelijke presentatie:  serveer de frieten in de witte  puntzak van porselein die een r.v.s. draadvormige houder zit.. Voor €9,95.  We hebben hier al hele leuke enthousiaste reacties op gekregen!

Net uitgeleverd is, na veel verzoek, de stoffen broodzak…een handige, milieuvriendelijke manier om zo het vers gebakken brood te bewaren.

De messenslijper komt 13 sept het slijpwerk halen…dus lever uw botte messen, tafelbestek, scharen en tuingereedschap uiterlijk 12 sept in dan ligt het woensdag vanaf 17:00u weer vlijmscherp voor u klaar.

Naast de bekende cadeaubonnen en VVV-bonnen accepteert de Kookwinkel nu ook Bredase cadeaubonnen. Tot ziens in onze winkel!

0
%d bloggers liken dit: