Maandtip oktober 2022

We zitten nu midden in de herfst. Na een lange, hete zomer wordt het weer tijd voor verwarmende stoofschotels, lekkere maaltijdsoepen en het zelf maken van chutney’s, jams enz.

Behalve voor energie stijgen de prijzen van heel veel, vooral dagelijkse boodschappen. Wij houden daar in onze maandtips rekening mee met tips voor voordelig koken met behulp van een slowcooker, een stoominzet voor groenten en nog veel meer. Maak dubbele of driedubbele hoeveelheden van stoofgerechten of peulvruchten enz. die een lange bereidingstijd nodig hebben. Of je nu één hoeveelheid of drie bereid – de stooftijd blijft dezelfde. Verdeel daarna in porties;  en vries die extra porties in.

De tijd voor de pompoenen is weer aangebroken! Kijk eens op de Bredase weekmarkten en probeer eens diverse soorten!
Voor het snijden van pompoenen is een flink, degelijk koksmes nodig. Laat je bij ons adviseren! Bij goed gebruik zijn ze praktisch onverslijtbaar!

Creuset heeft dit najaar een prachtige gietijzeren 24 cm braadpan in de vorm van een pompoen, zo zet je je gerecht wel heel sfeervol op tafel. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen en mag ook in de oven.

Het oog eet ook mee! Zeker voor Halloween hebben we weer leuke sfeermakers:-  van Westmark een prima set om de pompoen uit te hollen en uit te steken. De prijs van deze 4-delige set is € 12,95.
–  ook van Westmark een set uitstekers, geschikt voor deeg, fondant en zeker groenten!
In deze set zit behalve de pompoen ook een vleermuis-, doodskop- en spookuitsteker. Setprijs is € 13,50.

De herfst en winter leveren weer koolsoorten als rode, witte, groene, savooie en Chinese kool en knolgroenten als knolselderij, pastinaak, winterwortel enz.  Allemaal prima voor stoofschotels, maaltijdsoepen en hartige taarten. En… goed voor de gezondheid want, vol vezels en vitamines!  Seizoensgroenten zijn ook voordeliger!
Daarom ook een mooie aanbieding van de Creuset ovale aardewerk ovenschaal 28 cm in diverse kleuren van € 58,00 euro voor € 42,00 euro.

Creuset komt dit seizoen ook met een mooie aardewerken sauskom van 460 ml. inhoud. Van het aardewerk van Creuset is bekend dat het mooi en lang de warmte vasthoudt. Een leuk cadeau voor de Creuset fans! Nu van € 41,00  voor €  31,00.

Nieuw bij ons: de Kyocera schaaf, met een vast, tweezijdig keramisch mes dat heel erg scherp is, inclusief vingerbeschermer en resthouder. Met deze vlijmscherpe schaaf die in 4 dikte is te verstellen, kunt u prachtig uw witte en rode kool schaven, net als pastinaken, winterwortel, rettich enz. Prijs € 39,95

Het najaar en de winter zijn ook de tijd voor noten en dan is een goede notenkraker van belang! Wij verkopen een model waarbij de velletjes van je hand er niet tussen kunnen komen.

Oktober is tevens de maand van kastanjes! Om deze te pellen hebben we daar in de winkel een echt kastanjemesje voor. Krom, kort mesje en vlijmscherp. Prijs € 16,95

En ook voor kastanjes geldt: nu kopen, verwerken en invriezen want, in december zijn ze vaak niet (meer) verkrijgbaar. Er zijn er wel veel nagerechten waarin kastanjes kunnen worden gebruikt.

Inmaken is opnieuw actueel! Zelf chutney’s, zuren en jams maken is niet moeilijk en bij ons is alle materiaal verkrijgbaar dat u nodig zou kunnen hebben! Alleen al zo’n super handige jamtrechter maakt het vullen van potten erg gemakkelijk.

Een goede voorbereiding voor de feestmaand kan nu beginnen: koken is vooruitzien!
Lever uiterlijk maandag 10 okt. uw slijpwerk in en in de namiddag van woensdag 12 oktober ligt het voor u klaar om afgehaald te worden.
Vergeet ook de wildscharen niet, of denk aan de tuinscharen nu de tuin winterklaar wordt gemaakt.

Naast de bekende cadeaubonnen en VVV-bonnen accepteert De Kookwinkel ook Bredase cadeaubonnen.

Wij zien u graag weer terug in onze winkel!

 

0
%d bloggers liken dit: