Maandtip november 2022

De herfst heerst nu echt, we zitten al in de wintertijd. We gaan ook al voorbereidingen treffen voor het Sinterklaasfeest en kijken vast vooruit naar Kerstmis en de eindejaarsdagen.

Dit zijn echt de kook- en bakmaanden en ondanks alle beperkingen zoeken we creatief naar mogelijkheden. We gebruiken daarom zoveel mogelijk seizoensproducten. Die zijn er gelukkig volop: allerlei knolgroenten, koolsoorten, paddenstoelen, noten en kastanjes.

Met het enorme aanbod verse groenten en fruit (kijk eens op de diverse Bredase markten) is het goed kiezen: aubergine plakken, kool schaven of een bieten-carpaccio?

Wij verkopen de Benriner mandoline, in dikte instelbaar van 0,5mm tot 6 mm. Echt een onmisbaar keukenapparaat.
Actieprijs van € 69,00 nu voor € 49,00 !

Ook de schelpdieren als mosselen, oesters, Sint Jacobsschelpen enz. zijn weer volop verkrijgbaar. Kom eens kijken naar onze prachtige visschaaltjes of ons mooie mosselbestek van zilvertin in die chique geschenkenverpakkingen!

Op 11 november is het St. Maarten. Een mooie aanleiding om die dag wafels, pannenkoeken of poffertjes te eten met kinderen of kleinkinderen. We hebben er alles voor: koekenpannen, wafelijzers en ook poffertjespannen! En kinderschorten!!

Op 12 november komt Sinterklaas naar Breda!. Rond 13.00 uur zal de Sint met gevolg per boot de Haven van Breda in varen. Bij de Hoge Brug bij de Vismarkt zullen ook meer deelnemers aan de optocht al in formatie gaan staan. Vol verwachting klopt ons hart en.. dan zijn zelf gebakken heerlijkheden goed voor de feestvreugde. Er gaat toch niets boven zelfgemaakte speculaas? En de planken die wij verkopen zijn met de hand uitgestoken. Zo krijg je mooie details in je speculaas en eer van je werk!

Zeker nu is er veel aandacht voor slowcookers!  We hebben ze in verschillende maten en uitvoeringen. De Turbo Express is de meest uitgebreide: met snelkookfunctie, sousvide mogelijkheid en het steriliseerfunctie.

Dan zijn er allerlei soorten thermometers…van frituur tot suiker, vloeistoffen en zowel analoog als digitaal. Meten is weten en belangrijk voor een goed resultaat!

Nieuw in ons assortiment zijn ook de messen van Messermeister: uit één stuk gesmeed en voorzien van een olijfhouten handvat en… made in Germany!

Stoof- en braadpannen, ovenschalen: ze komen van pas in het herfst- en winterseizoen. Creuset heeft een mooie najaarsaanbieding in de Tradition Oceankleurige braadpannen. De 20cm pan is nu van € 239.00 voor € 149.00 en de 26cm pan komt nu op € 199.00 i.pv.€ 339.00. Ze zijn onverslijtbaar.

Openingstijden:
Vanaf nu zijn we tot Kerst ook alle zondagen van13:00 tot 17:00u. open. Dat is nog eens fijn winkelen!

De messenslijper komt op dinsdag 8 november het slijpwerk halen…lever dus uiterlijk maandag 7 november je botte messen, scharen en tafelbestek in en het ligt woensdag vanaf 17:00u voor je klaar.

Wij zien u graag in onze winkel, vol ideeën en inspiratie en natuurlijk: onze goede adviezen.

 

0
%d bloggers liken dit: