Maandtip januari 2023

Allereerst wensen wij van de Kookwinkel iedereen een voorspoedig en gezond 2023!

Januari is de maand van de goede voornemens: we moeten allemaal letten op het energieverbruik en ook zuinig[er] met ons huishoudbudget omgaan. We kiezen duidelijk voor de seizoensgroenten, meer peulvruchten eten en zo slim mogelijk koken. Daarvoor is de slowcooker een prima hulp: het is koken op lage temperatuur; ze zijn er in verschillende inhoudsmaten, afgesteld op de gezinsgrootte, de pan is simpel te bedienen en heeft effectief een laag energieverbruik! Voor wie zonnepanelen heeft is koken met een slowcooker sowieso heel aantrekkelijk.

Vraag in onze winkel om advies: wij laten u graag onze collectie zien!

Nog een bespaartip: koken met de snelkookpan ook ideaal voor het koken van peulvruchten, stoven van b.v. rode kool, zuurkool en vleesgerechten. Alles in (vaak minder dan) de helft van de kooktijd. Ook dit kan met een slowcooker!!
Wij geven hierover graag advies.

En… er loopt nog een mooie actie van Creuset! Een 20 cm braadpan in de prachtige kleur Ocean blauw kost nu € 149! En de 26 cm komt nu op €199! Geschikt voor alle warmtebronnen en zeker ook voor in de oven! En… deze pannen houden de warmte lang vast!

Januari is ook de maand van: “even gewoon” doen, waarin velen afzien van alcohol en wat simpeler en bewuster gaan koken. Dan is koken met verse producten, lekker en gezond!  En het is ook het seizoen voor stamppotten en eenpansgerechten met die lekkere verse groenten, zelf gesneden en bereid.

Onvermijdelijk is het goede voornemen deze maand wat aan de lijn te doen.

Een van die manieren is: bakken met weinig vet.  Dat lukt uitstekend met vlees, vis of groente op de grillplaat of grillpan. Wij kiezen daarbij altijd voor gietijzer!

Het oog eet mee!  We hebben net weer een partij hele mooie beschilderde Delftsblauwe coquilleschelpen en oesters binnengekregen! Een heerlijk hapje oogt zo nog aantrekkelijker, maar ze zijn ook prachtig voor een bonbon, sieraden of een zeepje!

Dus deze maand geen alcohol? De 500-serie kookboeken is nu uitgebreid met 500 cocktails 0.00… altijd leuk om nieuwe ideeën op te doen.

Ook de messenslijper komt weer langs!  Lever uiterlijk op maandag 9 januari uw botte messen, scharen en tafelmessen (kartel of glad) in. Op woensdag 11 januari ligt het in de namiddag al weer klaar.

En… voordat het mooie tafelzilver van je feestelijk gedekte kerstdis weer veilig wordt opgeborgen: laat bij twijfel de messen slijpen. Klaar voor het volgende feest!

Koopzondag 8 januari van 13:00- 17:00u

 

 

 

0
%d bloggers liken dit: