Maandtip maart 2023

Maart is de lentemaand en iedereen kijkt uit naar een verwarmend zonnetje met narcissen, krokussen en sneeuwklokjes die overal opduiken en ook vogels die druk bezig zijn.

Voor velen is het na de Carnaval eventjes rustig aan doen: veel groenten van het seizoen, simpele, maar lekker eenpansgerechten enz.

Dan is de eerste uitdaging de Week zonder Vlees en Zuivel van 6-12 maart. Iedereen kan zelf bepalen hoe dat in de persoonlijke sfeer wordt aangepakt, maar er is overal veel aandacht voor groenten- en bonengerechten met recepten en tips. Wij van de Kookwinkel denken dan aan mooie snijplanken, goede messen en handige schaven. Kom naar de winkel en laat je inspireren: er is zo veel handigheid te koop!

Pizza’s kunnen altijd en iedereen vindt ze lekker! Je kunt ze snijden met een traditioneel pizzawieltje maar heel handig gaat het met de nieuwe halvemaan van Ooni. Prijs 24,95. Daarmee snijd je zo een grote pizza doormidden en in punten!

Ook krijgen we hele enthousiaste reacties op het Ooni jeanssschort!  Het is zo prachtig afgewerkt en… door de afneembare leren lussen kan het schort zo in de was! Prijs 59,95

Ook net binnen is Le Creuset in de nieuwe kleur azuurblauw met een prachtig kleurverloop. Wij hebben daar al de braadpannen, grillplaten en skillets maar ook bekers en spatels van. Je krijgt zin in de zomer!

Op de weekmarkten zijn de eerste voorjaarsgroenten al te krijgen zoals bosjes verse raapstelen. Je kunt er frisse salades mee maken of, lekker fijn gesneden in een smeuïge stamppot.  Echt heerlijk en prima tegen een opkomende voorjaarsmoeheid!

We lopen even vooruit naar de volgende maand want op 9 april is het Pasen. Neem de tijd om thuis eens te kijken of alles aanwezig is.
De Paasaccessoires komen bij ons al binnen: er zijn paasuitstekers, lam-bakvormen en natuurlijk die vrolijke, gehaakte eierwarmertjes gemaakt door dames in Peru en….. echt Fairtrade!
Kijk ook naar onze kleurige collectie handgemaakte eierlepeltjes.
Over (Paas)eieren gesproken… steeds meer mensen genieten van gepocheerde eieren. Met onze handige anti-kleef pocheerbakjes is dit voor iedereen uitvoerbaar!

Op 14 maart komt de messenslijper het slijpwerk ophalen. Lever uiterlijk maandag 13 maart uw botte messen en scharen in en… op woensdag 16 maart ligt het in de namiddag weer voor u klaar!

Vooruitblik:

de komende tijd kunnen we weer de verse asperges verwachten. We verkopen prima schillers!  Natuurlijk de handige traditionele beugelschillers, maar ook dubbele schillers zodat het werk nog sneller gaat!

Op 26 maart de zomertijd! We wensen u een fijn voorjaar toe!

 

0
%d bloggers liken dit: