Maandtip juli / augustus 2023

De vakantiemaanden liggen weer voor ons en we wensen iedereen die erop uittrekt fijne weken toe. Wie thuis blijft kan zich ook verheugen: op mooi weer en op alle goeds aan fruit en groenten wat nu allemaal volop verkrijgbaar is. Kom eens naar de vrijdagmarkt in het centrum en verbaas je over het enorme aanbod!

We hebben leuke fruittesten om al die mooie, gewassen vruchten goed uit te laten lekken én te presenteren; denk ook aan handige fruitmesjes, prachtige saladeschalen, kersenontpitters, slacentrifuges en nog veel meer!

Het is ook de tijd van inmaken: altijd lekker, eigengemaakte jam met originele combi’s van fruit: abrikozen met grapefruit, rabarber met frambozen….
We hebben suikerthermometers, jamtrechters (heel handig!) en…sappannen.

Het tomatenseizoen is begonnen, er is een groot aanbod en.. dan zakken ook de prijzen! Soep of sauzen maken en invriezen en, natuurlijk salades en plakken tomaat op brood. Terug van weggeweest: de tomatensnijder. Ooit einde 60er jaren een nouveauté van Tomado, die reuze populair werd!
We hebben ze weer! Nu van Cosy & Trendy en bij deze stevige uitvoering zit een losse handbeschermer waarmee je de tomaat tot het einde toe vast houdt zonder zere vingertoppen en/of gebroken nagels! Geen kletsnatte snijplanken meer, u snijdt ze zo boven de saladeschaal of pan in keurige plakjes.

Wat ook bij de zomer hoort….  Altijd die vliegen, vliegjes en wespen en allemaal hongerig!  Vliegenkappen zijn hierbij ideaal. Wij hebben echt heel leuke uitvoeringen!

Mooi weer maakt dorstig. We verkopen niet alleen leuke waterkaraffen maar roestvrijstalen rietjes en tonicstampers. Een goed milieu begint thuis!

Het mosselseizoen is ook weer begonnen. Op voorraad zijn de handige mosselpannen in een mooie, zware uitvoering die tevens geschikt zijn voor inductie.

Het oog eet ook mee!  We hebben een fantastische collectie prachtig beschilderde oesters met in blauwwit veel vis- en schaaldiermotieven. Leuk om alle bijgerechtjes mooi te presenteren. Kijk ook eens naar de mooi vormgegeven zilver-tinnen mosselschelpen. Dat is mosselen eten op niveau!

Bij mooi weer dek je aan barbecue maar ook aan paella! Wij hebben diverse paellapannen op voorraad, geschikt voor alle soorten warmtebronnen en… altijd makkelijk voor op de barbecue.

Wie thuis nog meer extra vakantiegevoel wil creëren maakt zelf espresso. We hebben de originele espresso-potjes: in aluminium of roestvrij staal.

Wij wensen u een fijne zomermaanden en wij zien u graag in onze winkel. Ook in de vakantietijd  zijn wij er voor al uw vragen en wensen!

De messenslijper komt ook deze maand de botte messen ophalen. Lever uiterlijk maandag 10 juli het slijpwerk in en op woensdag 12 juli ligt het in de middag voor u klaar. Denk ook aan uw mooie steakmessen!  Die moeten wel weer vlijmscherp zijn in dit barbecueseizoen! Ook vleesmessen en.. vergeet het tuingereedschap niet!

De koopzondag van 6 augustus komt voor een keer te vervallen.

0
%d bloggers liken dit: