Maandtip oktober 2023

Op  zondag1 oktober wordt de Singelloop gehouden! Onze winkel is dan gesloten. Deze koopzondag schuiven we door naar 8 oktober. Dan bent u van harte welkom.

De herfst is begonnen en oktober wordt een mooi begin. De wijnfeesten in de diverse landen kunnen voor ons ook een fijne aanleiding zijn een mooie fles wijn open te maken. Daarvoor hebben wij uitstekende flessenopeners.  We verkopen uiteraard verschillende modellen maar zelf zweren wij toch bij een sommeliermes:  tweetraps zodat je de kracht kunt verdelen. In de simpele uitvoering kost de Pulltex €10,25 . De  modellen van PV die met hout zijn ingelegd kosten € 21,95

Natuurlijk nu ook weer op voorraad de mondgeblazen decanteerkaraffen van Peugeot: €49,95

Bij rode maar zeker ook witte wijnen past een stukje kaas. Er worden in Nederland heerlijke (rauwmelkse!) kazen gemaakt maar ook buitenlandse kazen zijn niet te versmaden. Een lust voor het oog is onze bordenset van vier verschillende bordjes met Zwitserse en Franse kaasdecors en… in een erg leuke geschenkdoos.

Dat geldt trouwens ook voor het Brieschaaltje van dezelfde fabrikant: een schaaltje waarin precies een Briekaasje past. Door het deksel heel geschikt om in de oven op te warmen.  Tip:  leuk om cadeau te doen!

Het najaar is ook de tijd waarin we weer gezellig binnen tafelen met hartverwarmende stoofpotten en ovenschotels voor allerlei najaars-groenten die ons weer uitdagen om daar spannende combinaties mee te bedenken. Daar hebben wij mooie ovenschalen voor, en zeker voor pompoenen hebben wij bijvoorbeeld die prachtige pannen op kleur!

Champignons, oesterzwammen, ze zijn het hele jaar door te koop maar de herfst is  toch wel echt het seizoen van paddenstoelen. Een dankbaar product: gewoon gebakken, in een ragout, in een quiche of taart: er is van alles mee te doen!  laat je inspireren door die leuke (uitsteek)vormpjes, ragoutbakjes, quiche- en taartvormen in ons assortiment !

Een  heel handige “keukentool” is de Grate Mate: een schotel met relief waarmee gember, knoflook,chocola, noten en meer, heel eenvoudig geraspt worden. Voor iedere keukenprins/es echt fantastisch!

Wat ook best wel aandacht mag hebben:
We hebben grappig visservies in onze collectie: leuke schaaltjes in visvorm en nog veel meer: ideaal voor een gezellig snoepbuffetje!

Ook het aanbod in oesters en mosselen is nu groot.  Alle aanleiding om eens te denken aan mosselpannen, mooie mosselborden en ook dat leuke mosselbestek in zilvertin; we hebben het allemaal in onze winkel, ook dat leuke “schelp”servies met die prachtige vormen met blauwe decoraties. Een feest op tafel!

Kom ook kijken naar de notenkrakers…we hebben ze in allerlei uitvoeringen,  zelfs in de vorm van een paddenstoel!

De messenslijper komt ook deze maand de botte messen ophalen. Lever uiterlijk maandag 9 oktober uw slijpwerk in en op woensdag  11 oktober ligt het  in de namiddag voor u klaar.

Wij zien u graag in onze winkel!

 

0
%d bloggers liken dit: