Maandtip november 2023

De herfst is nu echt begonnen, de bomen kleuren eindelijk en we stellen ons in op een gezellige winter.

Dat betekent ook meer stampotten en eenpansgerechten. Er is ruime aanvoer van rode kool, groene en witte kool en niet te vergeten de pompoenen, maar ook spruiten, schorseneren en knolselderij. Die laatste groente is er niet alleen voor de erwtensoep: er is echt heel veel meer mee te doen!

Daarom nog steeds mooie acties in de Creuset braadpannen…met kortingen tot zo’n 30% en… dit geldt ook voor de ovenschalen van Creuset.                                                           

November is niet alleen de slachtmaand (vroeger werd er geslacht om een wintervoorraad aan te leggen bijv drogen, konfijten, zouten enz.) en het is ook de jachtmaand. Dit is dus de tijd dat er meer wild of bijna-wild wordt aangeboden.

We hebben een prachtige gietijzeren terrinevorm voor eigen gemaakte pate’s of terrines.

En voor de liefhebbers: de kweeperen zijn nog steeds verkrijgbaar! Fantastisch in veel bereidingen, zeker ook in wildgerechten!

Wij hebben heel mooie messen, praktische ovale braadpannen, ideaal voor vederwild, prachtige ovenschalen, mooie leren schorten; kortom van alles om in de herfst in seizoensstemming te komen!

In de maanden tegen het einde van het jaar wordt er veel meer gebakken:  nieuw in ons assortiment is het stroopwafelijzer van Cloer. Prijs. € 69,95  Voor echte stroopwafels! Met antikleeflaag, controlelampje en instelbare bruiningsgraad. Eenvoudig schoon te maken en goed op te bergen!

Over Bakken gesproken.. er zijn ook weer nieuwe speculaasplanken binnengekomen!

En nog een december-cadeautip:  een keuken-proeflepel waarvan de steel een pincet is. Te koop in zilver en in goudkleur. Professionele chefs steken die in hun borstzakje: altijd bij de hand! en.. Sinterklaas kent zeker zulke chefs!!

Ook de tafel krijgt nu meer aandacht: van Peugeot verkopen wij een mooie geschenkenset: de Toul peper- en zoutmolen. Ze zijn van plexiglas, een materiaal dat op iedere tafel staat….deze set kost € 36.95.

Tot het eind van het jaar zijn we nu alle zondagen geopend van 13:00-17:00 u.          

De messenslijper komt dinsdag 14/11 het slijpwerk ophalen, lever daarom uiterlijk maandag uw 13/11 botte messen, scharen en tafelmessen in; dan ligt het op woensdag 15/11 in de namiddag vlijmscherp voor u klaar.

Wij zien u graag in onze winkel!

 

0
%d bloggers liken dit: