Maandtip mei 2024

Mei, eindelijk! Het weer wordt ook beter en warmer, het wordt nu echt tijd voor de barbecue, voor heerlijke salades, frisse sandwiches;  of het nu in de tuin is of op het balkon of in het park: pluk de dag en geniet van het moment!
We hebben prachtige schalen waarop al dat heerlijks heel mooi op past en… het ziet er fantastisch uit!

Mei is een echte feestmaand: 5 mei vieren we Bevrijdingsdag, op donderdag 9 mei is het Hemelvaartsdag en begint ook het Bredase Jazzfestival (wij zijn die dag geopend van 13.00-17.00 u.)  en op zondag daarop 12 mei, is het Moederdag!

Net binnen is het schattige pannetje van Le Creuset…..the Balti dish. Een 20cm wok model met een platte bodem (perfect dus voor inductie!) en aantrekkelijk geprijsd van €145 voor €110. Het is er in de kleuren zwart en rood.

We hebben genoeg kleine cadeautjes….handige bloemenschaartjes, mooie afsluitdeksels voor op schalen en, net binnen is weer een nieuwe levering van de handbeschilderde oesters en coquillles. Daar worden moeders hebberig van!

Zondag 19 mei en maandag 20 mei is het Pinksteren, dit keer zijn we beide dagen gesloten.

Mei is ook de maand waarop weer heel wat voorjaarsgroenten volop te koop zijn en… nu echt betaalbaar.

De asperge-tijd loopt tot 24 juni. We hebben aspergepannen die geschikt zijn voor alle warmtebronnen en… handige schillers! Omdat niets persoonlijker is dan een dunschiller, hebben we hier extra keus in.

Het is ook weer aardbeientijd. Een mooie, maar praktische  manier om die zomerkoninkjes te presenteren is de fruittest. Fris gewassen en hup op tafel!

De messenslijper komt weer. Lever dus uiterlijk maandag 13 mei uw botte mensen en  tafelbestek in en op woensdag-namiddag 15  mei ligt alles weer vlijmscherp voor u klaar. 

Wij accepteren uw VVV cadeaubonnen en Breda cadeau-kaarten. Tot ziens in onze winkel!

 

0
%d bloggers liken dit: