Tips

Maandtip Oktober 2017

Oktober: onze Jubileummaand .We vieren ons 30 jarig bestaan!!!

We pakken dus uit met mooie acties zoals:
30 % korting op de braadpannen van Creuset in mat zwart en Marseille blauw.

En niet te vergeten: de Creuset  ovenschalen…..op alle rechthoekige ovenschalen geldt een korting van 20%.

Bij de aanschaf van een sauteer-, koekenpan of wok van de Forge Creuset serie een mooi glazen deksel cadeau! Zo is het gerecht nog lang warm en gaar te houden.

De herfst is nu echt begonnen, het weer wordt al frisser: tijd om lekker thuis heerlijke soepen en stoofschotels te maken, hartige taarten te bakken of knapperige koekjes!

Creuset speelt daar prachtig op in met een spannende wedstrijd: in onze etalage staat een enorme soepterrine van Creuset en de vraag is: hoeveel liter soep kan daar in???    Wie dit goed raadt maakt kans op de gelimiteerde Creuset braadpan ter waarde van € 500! De hele maand oktober kun je meedoen!

Nog steeds een topper: de siliconendeksels van Charles Viancin in steeds weer nieuwe dessins, ook precies passend voor het herfstseizoen!

Zaterdag 14 oktober komt Carla Kentgens (bekend van de kookboeken!)  bij ons demonstreren met de Magimix Cook Expert. Loop deze dag zeker even binnen van 11.00 tot 16.00u om te zien wat deze machine kan en lekkere dingen te proeven! Soepen, risotto of een mooie puree: deze keukenmachine kan het allemaal!

Ze waren even op maar de praktische siliconen ovenhandschoenen zijn binnen! Ook handig voor de Pulled Pork fanaten.

Nieuw in het assortiment van Kitchenaid is de Japanse groentesnijder! Deze is te bevestigen op de Kitchend aid mixers en zo kun je mooie lasagnebladen maken van courgette, rettich, wortel en nog veel meer.

Wij kijken vooruit! Deze maand al een aanvulling in het speculaasplankenassortiment.

We hebben mooi gedetailleerde planken en zelfs in een mini-molentje voor schattige kleine speculaasjes!

Kijk ook even naar de nieuwe aardewerken amuselepels! Leuke dessins en aantrekkelijk geprijsd…zo heb je weer een nieuw cadeautje!

Natuurlijk ook deze maand weer onze kookboekentip:

YOTAM OTTOLENGHI. Sweet. Uitgeverij Fontaine.  isbn 9789059567580.    Prijs € 29,95

Een nieuw boek van Ottolenghi, met heerlijke bakrecepten voor koekjes, taarten en zalige desserts!  In 2006 kwam de Australische patissier Helen Goh naar Londen om voor hem te gaan werken. Ze bleek een gepassioneerde vakvrouw en niet snel tevreden; dankzij haar werden er voor de winkels van Ottolenghi heerlijke nieuwe gebaksoorten ontwikkeld. In dit boek staan veel recepten: voor koekjes, mini-cakes, cakes en taarten, kwarktaarten, platte taarten in een deegbodem, nagerechten en tot slot zoete snoeperijen. Ieder hoofdstuk begint met (koop)-informatie over ingrediënten en bakgerei. De recepten worden allemaal ingeleid met aandacht voor variaties in de ingrediënten. In de marge extra informatie bij symbolen voor benodigd keukengerei, bak- en rusttijden, bewaarmogelijkheden, produkt informatie. Als recepten glutenvrij of notenvrij zijn staat dit aangegeven. Voor thuisbakkers met wat ervaring een inspirerend bakboek; vooral ook door de handige tips en goede koopinformatie.  Met aantrekkelijke foto’s.

Kooktechnieken

Roerbakken

Roerbakken doe je niet in een wok maar in een grote platte hapjespan!

De wok is in Nederland populair geworden in de zwarte gietijzeren uitvoering na terugkeer van de Nederlandse soldaten uit Indonesië. De vorm van de pan leende zich goed voor de Nederlandse manier van nasi- en bamibereiding. Met de afgeplatte bodem kon de pan zo op tafel worden gezet en gietijzer blijft lang warm. Bijkomend voordeel was dat met de afgeplatte bodem de pan ook bruikbaar was op electrische kookplaten.

In het Verre Oosten geeft men de voorkeur aan een plaatijzeren uitvoering met een houten steel. Deze zijn eenvoudig te maken en lenen zich bijzonder goed om gebed te worden in een vuur van gloeiende houtskool, waarvan de kracht niet onderschat moet worden. Met het daar beschikbaar komen van gas in flessen bleef de vorm van de wok bestaan maar werden de gaskomforen daaraan aangepast. Deze worden veelal uitgerust met dubbele branders, beide met een eigen kraan, een zware brander voor het bakken en een lichtere voor het garen. De noodzaak om snel de inhoud rond te scheppen wordt op deze manier duidelijk. Een dunne pan zou in een mum van tijd zo heet zijn dat een stil liggende inhoud zou verbranden. De zeer hoge hitte is echter noodzakelijk om in korte tijd een rooster effect te bereiken waardoor er geuren en smaken ontstaan die zeer specifiek zijn.

In de Franse en Italiaanse keuken staat de techniek van het roerbakken bekend als sauteren. De pan heeft zich aangepast aan het fornuis: de sauteerpan oftewel op z’n Hollands hapjespan. Dit is een pan met een grote dikke bodem, waardoor de warmte zich gelijkmatig over de hele bodem verspreidt, en een hoge recht opgaande zijwand waardoor de inhoud binnen de pan kan worden gehouden tijdens het omscheppen. Deze pan is door zijn vorm en grootte, tenminste 28 maar beter nog 32 cm, ook uitermate geschikt voor de bereiding van eenpansgerechten. Met en zonder deksel is de grote sauteerpan zeer goed geschikt voor andere kooktechnieken zoals frituren in een dunne laag olie, koken, sudderen en braden en zelfs voor het gelijkmatig garen van mosselen. De keuze voor 28 of 32 cm dient voornamelijk bepaald te worden door de grootte van de beschikbare brander. De tweekrings gasbrander op goede fornuizen met een capaciteit van meer dan 3,5 kW is ideaal in combinatie met de 32 cm pan.

Ook voor een tweepersoons huishouden is deze pan niet te groot. Bij gebruik van een sauteerpan zal meer van dit vermogen in de panbodem terecht komen dan bij een schaalvormige wok, waarbij voornamelijk de keuken verwamd wordt.

 

De bereiding van een roerbakmaaltijd is simpel: groente en vlees worden in kleine stukjes gesneden en bewaard in eenvoudige schaaltjes. In de eerste fase worden de ingrediënten afzonderlijk op hoog vuur 1 a 2 min aangebakken. Er mag daarbij geen waterig vocht vrijkomen, omdat daardoor de temperatuur van de bodem meteen wegzakt naar zo’n 100 gr C, waardoor het gerecht alleen gesmoord wordt. De tweede fase is bedoeld om diverse gerechten, voor zover gewenst, te laten garen. Dan kan ook van de deksel gebruik worden gemaakt. Tot slot wordt er vaak een bindmiddel toegevoegd. Inmiddels zitten alle onderdelen van het gerecht weer in de pan en komt alles weer op temperatuur. Afzonderlijk roergebakken gerechten kunnen ook een plaats vinden in diverse ovenschotels. Dit is een manier van werken die in Zuid-Europa zeer verbreid is, maar hier min of meer verdwenen omdat men vindt dat tegenwoordig alles snel moet gaan.

De eis dat er echt gebakken moet worden om specifieke geuren en smaken te laten ontstaan stelt ons in Nederland voor aanzienlijke problemen. In de Italiaanse keuken, die veel meer een bakkeuken is dan de Franse, is het heel gewoon om zorgvuldig water aan groente te onttrekken door deze met zout te behandelen, ze onder de grill enigzins te laten drogen of, en dat is daar eenvoudiger dan hier, door de groente in de zon te laten liggen. De Nederlandse kwekers en fokkers zijn ijverig bezig te selecteren op uiterlijkheden en watergehalte zoals bv bij courgettes. Zonodig wordt het watergehalte kunstmatig verhoogd zoals bij vlees en vis vaak praktijk is. Bij champignons wordt kort voor de pluk en het wegen van de buit de nevelspuit gehanteerd. Wij kunnen er met het snijden rekening meehouden door de paddestoelen niet in schijfjes maar in parten te snijden. Kleinere porties te verwerken en te werken op een fornuis met sterkere branders, zoals te vinden op alle goede Italiaanse fornuizen en het gebruik van een pan met vlakke bodem zoals de sauteerpan ipv de wok.

Tips

creativity is our business

INNOVATIVE IDEAS
INNOVATIVE IDEAS

Nullam ut tempor eros donec faucibus velit et impo erdiet aliquam lacus velit luctus urna vitae porttitor orci libero id felis aliquam ut arcu id dui aliquam accu msan quam lobortis odio at diam rhoncus ac solli citudin nisi pretium manas metus urna aliquam utalon arcu dui aliquam accumsan aliquam lobortis odio diam rhoncus sollici tudin nisi pretium.

HAPPY CUSTOMERS
HAPPY CUSTOMERS

Nullam ut tempor eros donec faucibus velit et impo erdiet aliquam lacus velit luctus urna vitae porttitor orci libero id felis aliquam ut arcu id dui aliquam accu msan quam lobortis odio at diam rhoncus ac solli citudin nisi pretium manas metus urna aliquam utalon arcu dui aliquam accumsan aliquam lobortis odio diam rhoncus sollici tudin nisi pretium.

PERFECT DESIGN
PERFECT DESIGN

Nullam ut tempor eros donec faucibus velit et impo erdiet aliquam lacus velit luctus urna vitae porttitor orci libero id felis aliquam ut arcu id dui aliquam accu msan quam lobortis odio at diam rhoncus ac solli citudin nisi pretium manas metus urna aliquam utalon arcu dui aliquam accumsan aliquam lobortis odio diam rhoncus sollici tudin nisi pretium.

our fantastic team

 • Michelle P. Gasper
  Michelle P. Gasper Photographer
 • Alex Neil
  Alex Neil Product Manager
 • David J. Groves
  David J. Groves CEO
 • Don Li George
  Don Li George Art Director

our office space

philosophy of success

 • CONCEPTUALIZATION

  Fusce ac rhoncus lectus nullam at imperdiet mi donec pulvin fermentum ut sem non feugiat.

 • BRAIN STORMING

  Ronec pulvinar nisl nulla, nec facilisis quam congue vitae fermentum ut sem non.

 • execution

  Perdiet mi donec pulvinar nisl nulla nec facilisis quam fermentum ut congue vitae

selected agency of 2015 !

gifted by rewards

Donec pulvinar nisl nulla, nec facilisis quam congue vitae nulla facilisi. Quisque magna phasellus volutpat nisl eu enim interdum suscipit cras ultrices lorem eu consequat ullamcorper nisi ipsum effici.

Id finibus orci metus eu augue maecenas est nibh porttitor.

PURE INNOVATION
80%
TRENDY IN THE MARKET
70%
ACTIVE USERS
60%
ROUND THE CLOCK SUPPORT
50%

A premium experience

0