Waarom verkopen wij alleen de ijsmachine met een ronddraaiend container? Behalve dat wij zelf al 25 jaar zo’n machine gebruiken, zonder een enkele reparatie, zijn daar een aantal goede redenen voor.  Hoeveel huishoudelijke apparaten moet u weggooien omdat reparatie te duur of onmogelijk is?

Waarom zou u een ijsmachine kopen?

Zelfgemaakt ijs van verse ingredienten is lekkerder zoals alles wat vers is bereid, lekkerder is dan een gekocht produkt. U hoeft geen emulgatoren en stabilisatoren toe te voegen. Slagroom is slagroom, dus geen vet vervanger en ook uw eidooier komt uit een ei. Suiker is kristalsuiker, bastaard suiker of een suikerstroop maar geen sacharine of ander zoetmiddel. Calorien? Ja, maar het behoort maar een toetje te zijn!

Zelfgemaakt ijs hoort luchtig te zijn, maar niet te luchtig (1 ltr hoort ca 800 gr te wegen, bij fabrieksijs kan een liter slechts 500 gr wegen, de rest is lucht. U betaalt dan veel geld voor lucht). Zonder stabilisatoren gemaakt ijs lang bewaren in een gewone diepvriezer is slecht voor de structuur.  Zonder emulgatoren zakt zelfgemaakt ijs in elkaar als u het na het invriezen weer op eet-temperatuur brengt. U maakt dus zelf ijs om het nog dezelfde dag op te eten. Dat zou ook nog eens hygiënischer kunnen zijn.

Uw kind heeft eiwitallergie!   In zelfgemaakt  ijs hoeft niet persé eiwit!  Maar veel ijsbereiders voegen eiwit toe. Dat maakt het ijs luchtiger dus dikke winst.

Met een ijsmachine met een ingebouwd koelaggregaat (600 euro) moet het ijs direct na de bereiding opgegeten worden, anders wordt het mengsel weer slap. Met de  machine met draaiende container blijft het ijs zeker 1 a 2 uren goed ( in de koelkast) zodat u het ijs voor het begin van de maaltijd kunt toebereiden.  De CAD  en ook de Cuisinart machine heeft een roerwerk zoals u dat vindt in een cementmolen ( andere soortgelijke machines hebben alleen een schraper en ingredienten (noot, chocola, gebrande suiker, broodkruim, eiwit) kunnen tot op het laatst aan de ijsmassa worden toegevoegd en keurig ermee vermengd worden. Deze  spatel zorgt ook voor het inbrengen van lucht in het ijsmengsel. Lucht geeft het ijs een zachte en romige textuur. U ziet  de bereiding en kunt u deze afbreken als u vindt dat de hardheid voldoende is. De container  past in de diepvrieslade.

Related Projects
0